Вхід | Реєстрація

Поблизу села Радянське перекинувся човен з рибалками

Поблизу села Радянське перекинувся човен з рибалками
Із трьох людей, які перебували в човні, знайти і врятувати вдалося лише одну жінку. Двох чоловіків шукають до цього часу.
Ми вже писали про цю подію, до вашої уваги більш детальніша стаття.
Тривожне повідомлення про надзвичайну подію на Дніпродзержинському водосховищі надійшло до райвідділів міліції та Міністерства з надзвичайних ситуацій близько 18-ої години 5 листопада. На місце події одразу виїхала оперативна група на чолі з тимчасово виконуючим обов’язки начальника Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ Михайлом Брейком. Крім нього до складу групи увійшли старший слідчий Микола Богун, старший оперуповноважений Людмила Домнич, дільничний інспектор Ігор Карпенко та співробітник райвідділу МНС.
Спочатку праворохоронці порибули на базу відпочинку «Перлина», що поряд із селом Радянське. Саме туди місцеві рибалки доставили жінку, яку врятували з води. Міліціонери спробували дізнатись у нещасної, що ж сталося того вечора на водосховищі та встановити, хто ще перебував у човні. Але одразу вияснити всі подробиці не вдалося. Хоча постраждалій і надали невідкладну медичну допомогу, але через переохолодження та психологічний стрес вона майже не йшла на контакт із співрозмовниками. Навіть себе назвати вона не змогла. Жінка лише постійно повторювала чоловіче ім’я. Рибалки, які її врятували, розповіли, що близько 17-ої години вечора помітили на воді перекинутий човен. Його корма повністю знаходилась у воді, а за ніс трималась жінка. Коли її витягли, вона назвала чоловіче ім’я і сказала, що у воді знаходяться ще двоє людей. Але їх рибалки не знайшли.
Врятовану жінку доставили в Кобеляцьку ЦРЛ. Уже пізно ввечері вона змогла назватися і розповісти, що з нею були двоє чоловіків. Постраждала виявилась мешканкою Полтави. О першій годині ночі у Кобеляки приїхав її син. Тим часом пошуки пропалих чоловіків продовжились. Але безрезультатно.
Лише у понеділок, 7 листопада, врятована жінка вийшла із шокового стану і змогла більш-менш детально розповісти, що сталося того дня.
Сорокарічна Тетяна (імена персонажів змінено) приїхала в Радянське вранці 5 листопада. Разом з нею були ще двоє жителів обласного центру. 54-річний Володимир, з яким вона жила у цивільному шлюбі, та 19-річний Павло — їх товариш. Чоловіків уже давно здружила пристрасть до риболовлі. Ще з травня місяця вони майже щотижня приїжджали в Радянське, щоб порибалити. Придбали там вагончик, що стояв на березі Дніпродзержинського водосховища. Рибалили, як правило, із власного човна «Казанка» із потужним японським двигуном.
Того злощасного дня вони вийшли на воду близько 15-ої години. Трійця відпливла від берега метрів на 800 і кинула якір поряд з острівцем Городок. Рибалили більше години. Гарного кльову не було, тому вирішили зніматися з якоря і пливти до берега. Тетяна знаходилась на кормі судна. Один із чоловіків почав витягувати якір, ставши на ніс човна. Інший вирішив йому допомогти. У результаті рівновага була втрачена і легенька алюмінієва «казанка» перекинулась. Усі попадали у воду. Наталію накрило човном, але вона випірнула з-під нього. До неї одразу підплив Володимир  і допоміг ухопитись за борт. Усі були хоча й налякані, але живі. Вирішили пливти до берега. З одного боку, тримаючись за борт, пливла Тетяна, з іншого — Віктор та Павло. Вони бачили інші човни, які пропливали по водосховищу, кликали на допомогу, але їх не почули. Тетяна до останнього моменту чула голоси своїх друзів. Але коли її врешті-решт помітили і врятували, чоловіків поряд не виявилось... У холодній воді постраждалі перебували більше години. І могли у будь-який момент піти на дно від втоми та переохолодження.
За словами Віри Гомонюк, відповідального по зв’язках із громадськістю Кобеляцького РВ УМВС, особи пропалих чоловіків встановлені і вони оголошені в розшук. На жаль, слід констатувати, що шансів знайти їх живими майже не залишилось.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 листопада 2011, 13:11 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації