Вхід | Реєстрація

Доля автобуса на Дніпропетровськ вирішується в Києві

Через реконструкцію залізниці та фактичне припинення діяльності «АТП-15341» чимало кобелячан потерпають від проблеми із транспортним сполученням.
Особливо дошкульно транспортна криза районного масштабу «вдарила» по студентах, які навчаються у вузах Дніпропетровська. Через відсутність рейсу до Кобеляк у вечірній час вони змушені доїжджати до Царичанки, а потім кілька годин чекати транзитного автобуса або звертатись за допомогою до родичів та знайомих. Деякі студенти, більш заможні, користуються послугами таксі. Але далеко не всі з них, навіть «у складчину», можуть заплатити 100-150 гривень, щоб подолати 30 кілометрів між двома райцентрами.
Багато нарікань викликають і проблеми, котрі виникли після початку робіт з реконструкції залізничного полотна на території району. Через цю в цілому дуже потрібну і стратегічно важливу роботу вже кілька місяців не курсують ряд поїздів до Полтави і Кременчука. Жителі району з нетерпінням чекають закінчення реконструкції. Але ніхто не знає дати, коли рух на залізниці відновлять у повному обсязі.
Ірина Брюховецька, начальник відділу інфраструктури Кобеляцької РДА, говорить, що в РДА про проблему знають. Але її вирішення знаходиться поза межами компетенції місцевої виконавчої влади. Зокрема, автобусний маршрут Кобеляки-Дніпропетровськ вважається міжобласним. І наданням дозволу для потенційних перевізників займається відповідна служба у Києві. Щодо закінчення реставрації залізниці, то точної дати не знають і в РДА. Вони направили офіційний запит щодо цього у обласний підрозділ «Укрзалізниці». Після отримання офіційної інформації вона буде оприлюднена у ЗМІ.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 листопада 2011, 13:38 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації