Вхід | Реєстрація

Аудіонаркотики можуть вбити

Аудіонаркотики можуть вбити
Якщо ви одягаєте навушники і слухаєте звуки, які пищать, тріщать і гудуть – це означає, що ви випробовуєте на собі, так звані, «цифрові наркотики». Однак мало кому відомо, що подібні експерименти можуть призвести до хвороб і навіть смертельних наслідків.
– Я пробував. Запис під назвою «Алкоголь» мав дати ефект сп’яніння, – розповідає кобелячанин Олег. – Після прослуховування треку протягом 30 хвилин сильно розболілась голова, заклало вуха, а от сп’яніння я так і не відчув.
Крім «Алкоголю» по сайтах в інтернеті «гуляють» треки «Кокаїн», «Героїн», «Веселящий газ», «Швидкість», «Марихуана», «Опіум» та ін.
«Цифрові наркотики» потрапили у десятку найбільш популярних запитів українських інтернет-користувачів у липні цього року. Що ж так захоплює українців? Ми ознайомилися з інформацією, розміщеною на різноманітних інтернет-ресурсах і доносимо основне до відома читачів «ЕХО».
Фахівці пояснюють, що «цифрові наркотики» – це аудіофайли, які під час прослухування імітують сексуальні відчуття, дії популярних наркотиків, різних станів і настроїв. Наголошується, що імітація досягається за рахунок бінаурального ефекту – складного акустичного явища, що впливає на роботу мозку.
Німецький вчений Хайнріх Вільхельм Дофе сформулював феномен бінаурального биття ще в далекому 1839 році. Однак лише нещодавно з'явилася програма, за допомогою якої отримати кайф від наркотиків можна дуже просто – потрібно лише мати вдома комп'ютер з доступом в Інтернет і навушники.
У кожному вусі повинні роздаватись різні звуки. Тому для сприйняття бінауральних ритмів необхідно користуватися навушниками. Вони складаються в потрібну комбінацію в мозку, в результаті чого утворюється потрібна частота, яка буде відповідати частоті мозкових хвиль. Ці звуки викликають відчуття схожі з наркотичним ефектом. Точніше – повинні викликати. Але того, на кого вони насправді справляють наркотичне враження – серед кобелячан знайти так і не вдалося. Ймовірно, що коментарі про «отримання кайфу» від прослуховування треків залишають самі автори цього проекту, щоб заманити більшу аудиторію, адже файли для скачування – платні. Але, якщо все ж знаходяться люди, які «вживають» аудіонаркотики і отримують кайф, то це є показником готовності людини на більш небезпечні експерименти з наркотичними речовинами.
Психологи ж вважають такі наркотики небезпечними для здоров’я, часто навіть смертельними. Проблема цифрових наркотиків в тому, що вони штучним шляхом намагаються викликати в людини ті емоції, які вона має сама переживати в будь-яких ситуаціях. Можна вважати, що це спроба зробити світ синтетичним і знайти спосіб маніпулювання людьми. Адже невідомо звідки це з’явилося і як діє. Експерти стверджують, що це один із масових експериментів над людьми. Для кого і чому це відбувається – лише питання часу.
В Росії проблему «мандрування» аудіонаркотиків по інтернет-сайтах сприймають як спробу знищити народ. В новинах одного російського телеканалу транслювали відеосюжет, в якому говорилось про залежність молоді від «цифрових ворогів». В інституті експериментальної медицини на добровольцеві досліджували вплив аудіонаркотиків. Результати шокували навіть вчених. Енцефалограма ніби «зійшла з глузду». Порушення роботи мозку назвали надзвичайно небезпечними. Розроблена невідомо ким нейрозвукова зброя, без пострілів може знищити ціле покоління.
З історії відомо, що під час першої світової війни у розвідці багатьох країн з’явилась інформація, буцімто у німців розробляється новий вид зброї, який здатен звуком вбивати людей. Звуки певної частоти здатні викликати у людей відчуття страху і паніки, а деякі взагалі можуть зупинити серце або розірвати всі внутрішні органи людини. Тому перед тим, як одягти навушники і включити аудіонаркотики – добряче подумайте, чим це може закінчитись.
Слід додати, що в українському Міністерстві охорони здоров’я про існування цифрових наркотиків почули від журналістів телеканалу СТБ. Здивувались. Перевірили у державному переліку наркотичних речовин. Коли з’ясувалось, що нічого подібного там немає – чиновники коментувати питання відмовились. Мовляв, що у списку не зазначено – зашкодити українцям не може.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 серпня 2009, 12:14 | |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації