Вхід | Реєстрація

Діти без грошей

Діти без грошей

Другий тиждень жителів Новосанжарського району непокоїть затримка виплат коштів  соціальної допомоги на дітей. Зазвичай її виплачують у середині місяця. Але цього разу гроші прийшли не повністю.
Про те, що виплату на дітей затримують, журналістів «ЕХО» повідомили жителі Нових Санжар. Спочатку зателефонував один мешканець селища і стурбовано повідомив, що гроші на дитину чомусь виплатили не в повному обсязі. На його банківську картку прийшла лише половина суми. Наступного дня зателефонував інший новосанжарець із таким самим повідомленням. Йому гроші приніс поштар, але також далеко не всю суму. Чоловік спробував дізнатись про причину затримки на пошті, але там йому нічим допомогти не змогли. Нічого конкретного на пошті не відповіли і журналістам «ЕХО». Повідомили, що по тих списках, які прийшли, гроші виплачені. А інші списки на пошту просто не надходили. Також поштарі повідомили, що частину грошей затримали по усьому району, а не лише у Нових Санжарах.
У кінці минулого тижня серед батьків, які недоотримали гроші на дітей, розповсюдилися чутки, що гроші таки виплатять, але із запізненням — в останні дні місяця. Цю інформацію ми спробували підтвердити або спростувати в управлінні праці та соціального захисту населення.
Начальник управління Наталія Гомля підтвердила, що затримка частини виплат дійсно має місце. Але сталася вона не на рівні району чи області.
— Частину грошей, нарахованих за листопад, ми виплатили, — повідомила Наталія Григорівна, — із 1 мільйона 920,7 тисяч гривень людям видали 1 мільйон 67 тисяч гривень. Заборгованість по району на сьогодні складає 812,9 тисяч гривень. Сталася затримка через те, що не надійшло фінансування із державного бюджету. Але до кінця цього місяця гроші мають прийти і їх виплатять людям.
Заборгованість сталася по десятьох видах виплат. Серед яких — допомога на дітей, допомога при вагітності та пологах, допомога одиноким матерям та інші.
І хоча в управлінні праці попрохали заспокоїти людей і запевнили, що гроші незабаром виплатять, деякі тривожні питання залишились. Найголовніше з них — чи не стануть подібні затримки постійною практикою? Адже для багатьох сімей, особливо тих, у яких ростуть маленькі діти, соціальні виплати є одним з головних джерел існування. І їх затримка може поставити такі родини перед сумною перспективою повного безгрошів’я. Утім, та ж Наталія Гомля запевнила нас, що затримка  не є критичною.
— Це ж не виплата пенсій, яка повинна проводитися не пізніше встановленого числа. Такі виплати можуть бути видані і пізніше.
Між тим затримка виплат уже спровокувала хвилю занепокоєння. І деякі люди почали з тривогою згадувати важкі 90-ті, коли по кілька місяців доводилося сидіти без заробітних плат та пенсій. Сподіваємося, що доки цей номер вийде у світ, заборгованість вже виплатять. Інакше услід за чорнобильцями та афганцями на мітинги можуть вийти молоді батьки.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 листопада 2011, 08:43 | Нові Cанжари | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації