Вхід | Реєстрація

У Кременчуцькому колегіумі №25 буде створено профільний міліцейський клас

У Кременчуцькому колегіумі №25 буде створено профільний міліцейський клас

Плани щодо створення профільного міліцейського класу на базі колегіуму №25 минулої середи, 30-го листопада, були обговорені на засіданні районної комісії з питань координації роботи щодо профілактики правопорушень.

Члени комісії обговорили хід виконання Програми профілактики правопорушень в Автозаводському районі м. Кременчука на 2010-2015 роки. З відповідною інформацією виступили заступник голови районної ради Віталій Добрунов та начальник Автозаводського райвідділу міліції Олексій Душейко. Про плани щодо відкриття профільного міліцейського класу на базі колегіуму №25 розповіла директор навчального закладу Тетяна Москалик.

Вона нагадала, що у колегіумі протягом 2008-2009 років існував такий клас, і наразі мова йде про його відродження та організації навчання майбутніх правоохоронців на більш високому рівні. Тетяна Москалик також розповіла про роботу «Малої міліцейської академії» - профільного дитячого табору, який під цією назвою щороку на літніх канікулах працює при школі. Діти, які хочуть у майбутньому пов’язати своє життя з роботою в правоохоронних органах, перебуваючи у таборі, знайомляться з їх роботою. Але створення спеціалізованого міліцейського класу, за словами директора, дозволить дітям краще усвідомити, що таке робота в правоохоронних органах, дасть можливість зрозуміти, чи є це їхнім покликанням, та добре підготовитися до вступу у навчальні заклади МВС. Вона зауважила, що колегіум має право змінювати навчальну програму з тим, щоби учні міліцейського класу поглиблено вивчали соціально-правові, спеціальні дисципліни, та посилено займалися фізичною підготовкою.

Начальник Кременчуцького міського управління МВС Сергій Зюбаненко гаряче підтримав ці плани, та заявив, що головна проблема міліції – це кадри, і створення такого класу допоможе у вирішенні цієї проблеми в Кременчуці. Він повідомив, що до 30% молодих офіцерів, які приходять до органів внутрішніх справ з вищих навчальних закладів системи МВС, звільняються на першому році служби, зрозумівши, що ця справа не для них.

«Дуже важливо, щоби у міліцію йшли працювати за покликанням. Учні такого профільного класу побачать роботу міліції із середини, а не по телесеріалах, і зможуть обрати свій життєвий шлях свідомо. Крім того, існування такого класу буде сприяти профілактиці правопорушень серед неповнолітніх», - заявив Сергій Зюбаненко.

Начальник міського управління освіти Геннадій Москалик також підтримав цей проект, але висловився за те, щоби він був підтриманий і з боку Міністерства внутрішніх справ, яке має висунути свої вимоги щодо підготовки учнів, та заявити про готовність приймати випускників профільного класу на навчання до вищих навчальних закладів МВС на пільгових умовах.

«Підтримка МВС необхідна для того, щоби і учні, і їх батьки бачили перспективу навчання в міліцейському класі», - заявив Геннадій Москалик.

За пропозицією начальника міської міліції було вирішено провести робочі зустрічі з кадровими органами обласного управління міліції та керівниками навчальних закладів МВС, що розташовані у Дніпропетровську, Харкові та Києві.

Члени комісії також висловилися за те, щоби учні міліцейського класу носили форму та мали спеціальну символіку, за прикладом військових ліцеїстів, а при зарахуванні до профільного класу обов’язково враховувався стан здоров’я, рівень фізичної підготовки та дані обстеження психолога. Перевага буде надаватися учням, які добре навчаються та мають досягнення у спорті.

Передбачається, що профільний міліцейський клас буде створений на ІІІ ступені навчання (10-11 класи), а по його закінченню місцеві органи внутрішніх справ будуть видавати направлення для вступу до вищих навчальних закладів системи МВС.

Про готовність всіляко допомагати міліцейському класу в проведенні занять по фізичній, спеціальній, та вогневій підготовці, заявили командир в/ч 3059 Олександр Аленін та начальник Автозаводського райвідділу міліції Олексій Душейко.

«Тільки спільними зусиллями, у взаємодії, ми можемо вплинути на ситуацію, та забезпечити ефективну профілактику правопорушень серед неповнолітніх. Навчальні заклади – це основа в профілактичній роботі. Створення такого класу, безумовно, буде сприяти попередженню правопорушень серед молоді», - зауважила наприкінці засідання перший заступник прокурора міста Кременчука Людмила Середа.

Вона висловила впевненість, що бажаючих навчатися у міліцейському класі буде багато, і до нього будуть вступати кращі учні зі всіх шкіл Кременчука.

Засідання комісії завершилося урочистим підписанням Положення про профільний міліцейський клас на базі колегіуму №25 його директором Тетяною Москалик, начальником Кременчуцького міського управління міліції Сергієм Зюбаненко, та ініціатором цього проекту – головою Автозаводської районної ради Володимиром Коваленко.


Автор: Віктор Крук


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації