Вхід | Реєстрація

Після рекордних результатів рослинництва, Полтавщина розвиватиме тваринництво

Після рекордних результатів рослинництва, Полтавщина розвиватиме тваринництво

Рекордний урожай на Полтавщині в 5 млн тонн зерна вдалося досягти не лише завдяки сприятливим погодним умовам, а, насамперед, через продуману збалансовану роботу. Про це сьогодні під час прес-конференції наголосив голова ОДА Олександр Удовіченко.

«Це результат спільної роботи громади Полтавської області, насамперед тих, хто працює в галузі сільського господарства, людей, які протягом багатьох років рухається в тому, щоб удосконалювати технології сільськогосподарського виробництва, як в галузі рослинництва, так і в галузі тваринництва», - підкреслив Олександр Удовіченко.

Залучений матеріальний ресурс цього року був вдвічі більший. У галузь вклали 1 млрд 200 млн грн кредитних коштів.

За його словами, пріоритетним завданням цьогоріч для влади був подальший  розвиток рослинництва, проте чимало було зроблено й для тваринництва. В області впроваджено 19 інвестиційних проектів у цій галузі.  Тепер акцент робитимуть й на розвиток тваринництва: «Стоїть питання підняття галузі тваринництва, розбудова сьогодні молочного скотарства, свинарства, тощо», - наголосив Олександр Удовіченко. Тож наступний рік планують присвятити молочному тваринництву.

Сьогодні аграрії Полтавщини продовжують роботи по завершенню комплексу осінньо-польових робіт. Вже маємо 5 млн 81 тис. тонн зерна при середній врожайності  51,9 ц/га.

Кукурудзи зібрали 3 млн 434 тис. тонн, при урожайності 78,9 ц/га. А продуктивність кукурудзяного поля по сільськогосподарських підприємствах на площі 375 тис. га становить 82 ц/га в заліковій вазі.

Цьогорічний валовий збір зернових і зернобобових культур перевищує середній показник за останні 5 років на 1 млн 700 тис. тонн та минулорічний - на 2 млн 147 тис. тонн. Ріст становить 175 % і є рекордним за всю історію землеробства на Полтавщині та першим в історії землеробства України серед регіонів.

Найкращими є показники урожайності в Новосанжарському (73,5 ц/га), Машівському (72,5 ц/га), Миргородському (67,8 ц/га), Лохвицькому (63,7 ц/га) та Великобагачанському (63,4 ц/га) районах.

Значно зросло виробництво інших культур. Цукрових буряків зібрали близько 2,7 млн тонн (+42 % до минулого року), соняшнику - 560,6 тис. тонн (+20,5%), сої - 320,6 тис. тонн (+43,9%). Область отримала найбільший за всі роки валовий збір картоплі - 1 млн 272 тис. тонн і овочів - 497 тис. тонн. Це дало змогу повністю задовольнити внутрішні потреби власною продукцією.


Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 грудня 2011, 09:21 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації