Вхід | Реєстрація

«Програма є. А де координатор?»

«Програма є. А де координатор?»

На черговій апаратній нараді у райдержадміністрації говорили про розвиток підприємництва та малого бізнесу.

Уже традиційно почалося засідання із озвучення надзвичайних подій, які сталися у районі протягом минулого тижня. На трибуну вийшов представник райвідділу МНС Євген Татарин і чітко відрапортував:

— За минулий тиждень надзвичайних подій не було!

— Нецікаво вас слухати, — зауважив головуючий, заступник голови райдержадміністрації Володимир Тараненко, — але — приємно!

Не були високими і цифри у тижневому зведенні міліцейського райвідділу, які озвучив Сергій Пархоменко.

— От би ви так прозвітували і після новорічних свят,  — побажав Володимир Тараненко.

Після цього на трибуну вийшла Людмила Дудка, начальник управління економіки та розвитку інфраструктури райдержадміністрації. У своєму виступі вона озвучила деякі цифри з програми сприяння розвитку підприємництва та малого бізнесу в районі. Зокрема, повідомила, що у районі — приблизно 2,2 тисяч підприємців, які працюють у сфері торгівлі, громадського харчування, обслуговування. Що у районі функціонують п’ять ринків із загальною кількістю у 1220 торгових місць. Розповіла про семінари, які проводяться для розвитку в районі галузі «зеленого туризму».

Зупинилися і на проблемах. Серед них — відсутність на території ряду сільських рад об’єктів із надання побутових послуг. Через це людям часто доводиться їхати у райцентр.

— А хто є координатором цієї програми? — поцікавився голова районної ради Володимир Левицький. — Можна не шукати — там не написано! От ви зараз говорите про те, що для розвитку підприємництва створені сприятливі умови. А самі підприємці погоджуються із цим? Їх хтось запитував? Якщо нема координатора, на кому ж тоді відповідальність за реалізацію програми?

— Із підприємцями ми спілкуємося, — відповіла Людмила Дудка, — основна проблема, яка заважає їм розвиватися, це відсутність коштів. Зараз є нібито й безвідсоткові кредити, але вони їх не поспішають брати. Щоб отримати такий кредит, треба стати членом спеціального фонду. А за це також треба платити. Часто буває, що підприємець планує свою роботу в одному напрямку — виробництво чи сфера послуг, а потім передумує і йде у торгівлю.

Наступною на трибуну вийшла головний лікар ЦРЛ Ольга Гиря. Вона повідомила, що станом на понеділок у Новосанжарському районі від грипу щеплено 192 особи. Ольга Василівна звернулась до присутніх на засіданні керівників установ та організацій:

— Іще не пізно закупити вакцину і зробити щеплення  своїм працівникам!

Також головний лікар повідомила, що рівень захворюваності на ГРВІ та застуду зріс. І зараз вже складає 59,3 чоловіка на 10 тисяч населення. При цьому епідпоріг — 79,6 чоловіка — іще не перевищено.

Далі місце на трибуні зайняла спеціаліст служби у справах дітей Новосанжарської РДА Людмила Прищепа. Вона розповіла про програму для новосанжарської молоді, у яку запланували включити багато різноманітних заходів для найактивнішої частини населення району. Також у цій програмі передбачено дві грошові нагороди, які, за підсумками року, отримають «Кращий спортсмен» та «Кращий талант».

Вислухавши доповідачку, Володимир Левицький зробив свій коментар:

— Ви не забувайте, що фінансування цих програм включається до районного бюджету. Тому потрібно дуже обережно підходити до визначення величини фінансування. Адже можна записати у програмі й мільйон, а виділяти ми зможемо реальні суми.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 грудня 2011, 16:42 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації