Вхід | Реєстрація

Жительки Гадяча та Лохвиці - серед переможців Всеукраїнського радіодиктанту

Жительки Гадяча та Лохвиці - серед переможців Всеукраїнського радіодиктанту

7-го грудня 2011 року у Прес-центрі Національної радіокомпанії України відбулось нагородження учасників Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. На урочисту церемонію нагородження до прес-центру Українського радіо було запросили переможців із різних областей України, які написали диктант без жодної помилки.

Нагороджували найкращих знавців української мови генеральний директор НРКУ Тарас Аврахов, виконавчий директор Ліги українських меценатів, лауреат премії імені Тараса Шевченка Михайло Слабошпицький, директор видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» Іван Малкович та директор Державного науково-виробничого підприємства «Картографія» Ростислав Сосса.

Цьогорічний Всеукраїнський радіодиктант приємно вразив цифрами. Уперше за історію проведення, а диктант писали вже водинадцяте, кількість його учасників сягнула понад 17 тисяч (17 348 робіт). Для порівняння - минулого року Національна радіокомпанія отримала понад 11 тисяч листів.

54 учасники написали диктант без жодної помилки. 412 робіт - з однією помилкою. Усі інші дописувачі припустилися  трьох і більше помилок.

Серед 54 кращих авторів диктанту є й представники з Полтавщини - Валентина Божко з Лохвиці та Надія Страшко з Гадяча.

Диктант писали люди різного віку і різних професій: школярі, студенти, вчителі, священики, науковці, військові, журналісти, пенсіонери і домогосподарки, інваліди і ветерани Великої Вітчизняної війни. Наймолодшому учаснику - 7 років, найстаршому - 97.

Листи надійшли з усіх областей України і 20 країн світу (Росії, Бельгії, Казахстану, Польщі, Данії, Італії тощо). Найактивнішими виявилися слухачі з Києва, Харківської  та Львівської областей. Сотні колективних листів надійшло від загальноосвітніх шкіл, університетів, державних установ та приватних фірм.

У кожному п'ятому листі слухачі дякують за проведення Всеукраїнської акції, яка популяризує рідне слово і сприяє об'єднанню української нації.


Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації