Вхід | Реєстрація

У ЗОШ №28 обговорять хід реалізації проекту «Пам’ять про війну єднає»

У ЗОШ №28 обговорять хід реалізації проекту «Пам’ять про війну єднає»

У четвер, 22 грудня, в кременчуцькій школі №28 пройде засідання круглого столу в рамках проекту Автозаводської районної ради «Пам'ять про війну єднає». На зібрання запрошені директора шкіл та керівники пошукових загонів, які приймають участь у проекті, представники управління освіти та ветеранських організацій міста. Метою зібрання є обговорення нового етапу в розвитку проекту та підготовка до Дня Захисника Вітчизни і Дня Перемоги.

Нагадаємо, що  Автозаводському районі реалізація програми «Пам’ять про війну єднає» почалася з 2008 року. Задля збереження пам’яті про війну та вивчення історії визволення міста в рамках цього проекту 8 шкіл району почали вивчення бойового шляху тих 8-ми військових частин, яким за визволення Кременчука було присвоєно почесне найменування «Кременчуцьких». У школах були створені пошукові загони та музеї бойової слави. Юні пошуковці налагодили зв’язки із пошуковими загонами та ветеранськими організаціями тих міст, де проходило формування цих військових частин. Протягом травня-вересня 2011 року юні пошуковці разом зі своїми педагогами відвідали міста їх формування, які знаходяться в Росії, зустрічалися там з ветеранами, обмінювалися досвідом пошукової роботи, та запросили російських друзів на 440-річчя міста. На ювілей до Кременчука завітали 16 гостей із чотирьох регіонів Росії: з Москви, з м.Ногінська  Московської області, з м.Пєтушки Володимирівської області, та з м.Острогожськ Воронезської області.

У рамках зазначеного проекту в парку Миру три роки тому був відкритий Музей військової техніки під відкритим небом, кожний експонат якого присвячений тим військовим частинам, які визволяли Кременчук та отримали почесне найменування «Кременчуцьких».


Автор: Віктор Крук


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації