Вхід | Реєстрація

Новий рік по-ветеранському

Передноворіччя. Скрізь і дорослі, і малі готуються до свята Нового року. Підсумовують здобутки старого року, намічають плани на майбутнє. Дитячі колективи веселяться біля ялинки. А ця розповідь про те, як зустрічали Новий рік ветерани клубу «Суботні зустрічі».
Опівдні 29-го грудня у клубі ветеранів активно ішли останні приготування до свята: прибрали зелену гостю — ялинку, одягли ряджених. Не забарились і перші гості. Ветеранів прийшли привітати зі святом голова ради ветеранів району В’ячеслав Семиволос, начальник управління праці та соціального захисту населення Наталія Гомля, директор територіального центру Петро Керчатий.
Свято розпочалося новорічним дійством біля ялинки. Господар із господинею зустрічають гостей: Козака з Козою, Мудреця із Віхолою, зимових місяців, Клопоту, Діда Мороза, Снігову Королеву, Зиму, Бабу Ягу, Коляду. Ряджені вітають господарів з Новим роком, висловлюють гарні побажання, співають, декламують вірші. Сценки ідуть одна за одною, окремі, але поєднані за змістом. Усі персонажі дійства активні, емоційні, артистичні. Важко навіть виділити — хто з них краще виконує свою роль. Але все ж таки найкращими акторами того дня були М. Левенець, С. Савлук, Л. Клименко, Р. Бровко, В. Тетянко, С.Іващенко, Н. Науменко, М. Коваль, М. Козловська. Прекрасно справились із своїми ролями подружжя Миколи та Лариси Призових та Зінаїда Дігтяр із «Сивої ластівки».
Та ось феєрія закінчується і всіх запрошують до світлиці за накриті столи. Голова ради клубу ветеранів звертається до присутніх із вступним словом, вітає зі святом.
Із Новим роком та різдвяними святами ветеранів вітають Наталія Гомля та В’ячеслав Семиволос. Бажають міцного здоров’я, щастя, добра, миру і любові та зичать при повному здоров’ї зустріти ще не одне новорічне свято. Після добрих побажань гості вручають ветеранам гостинці та поспішають на головну ялинку району.
А ветерани у тісному та дружньому колі продовжили святкувати. Розходились, коли на небі вже засвітилися вечірні зорі. Разом згадали тих, хто відійшов за Вічну межу, вшанували їх пам'ять. Привітали тих, хто влився у ветеранський колектив пізніше. За пропозицією старійшини клубу Л. Клименка «приписали» у себе Миколу Левенця. Із таким задумом, щоб не втратити у одній особі і соліста, і хориста, і гумориста. Потім Ніна Науменко подарувала віршовані рядки, Раїса Бровко — веселі частівки, а дует — С.Іващенко та М. Козловської  виконав народну пісню.
Добрим словом згадали художнього керівника хору Миколу Бондаренка, з яким колектив працював більше 10 років і виборов звання Народного аматорського колективу. Вітали Ірину Братікову, нинішнього художнього керівника, яка у 2000-му році започаткувала цей хоровий колектив і тепер знову повернулась до нього. Гамірно і весело було у світлиці. Тут і пісні, і жарти, і гумор, і танці…
Коли розходились, домовились, що 10-го січня о 14:30 зустрінемось на репетиції. Повторимо різдвяні вітання,  якими традиційно привітаємо новосанжарців у День Святого Василя. А ще ж треба «прогнати» концертну програму на виїзд, бо нас чекають глядачі на Новий рік за старим стилем.
Не старіють душею ветерани, хоч прожиті роки даються взнаки. Та поспішаємо нести людям радість і добро, керуючись правилом: «Рух — це життя!»


Автор: Валентина Бредун, голова ради клубу ветеранів «Суботні зустрічі»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації