Вхід | Реєстрація

«Створити диво — це просто!»

«Створити диво — це просто!»

6-го січня в Новосанжарському НВК відбулася виставка новорічних фантазій. Усі виставлені композиції були створені руками самих учнів.
Одним з перших класів, які виставили свою роботу, був 8-Г. Серед його виробів красувався створений руками Ігоря Полякова скляний дракон — символ цього року. А також вишивка, на узорах якої красувалися новорічні ведмеді і, власне, саме поздоровлення з святами. Таких оригінальних картинок було декілька.
— На одну таку вишиту картинку йде близько трьох днів, — говорить Наталія Музика, — але це якщо дуже інтенсивно вишивати.
Приваблювала погляд ялиночка 8-В класу, яка була виготовлена з… серветок. На невеличку ялиночку пішло чотири упаковки серветок, а за основу брали конус, на який, власне, їх і прикріплювали — досить-таки ніжний матеріал, який вимагає обережності при виготовленні.
Тимур Берлим, учень 9-Б класу, представляв чудову корзинку, виготовлену з шишок. Він розповів про свій виріб:
— На те, щоб виготовити таку корзинку, пішов тиждень. Адже потрібно було не тільки  зібрати та обсушити шишки, а й склеїти їх по декілька штук між собою, а потім почекати, доки висохне ця частина. Знову приклеїти чергову кількість і чекати, доки висохне. І так, доки цілком не буде готовий виріб.
Але корзина не стояла самотою. В ній знаходилася іграшкова білка, яка мала подарунки, також зроблені руками учнів. А збоку біля самої корзини знаходилися такий собі готовий закордонний сувенір, який гармонійно вписувався в загальну картинку. Цей сувенір поширений в Британії і використовується для забави. В ньому приховані маленькі подаруночки. І от його повинні взяти два гості і тягти кожен в свою сторону. Коли він розривається, то кожному дістається у подарунок та частина, яку відірвав.
Також дуже цікавим вийшов пінгвін, який створив 9-В клас. Цей персонаж постає у вигляді новорічного пінгвіна в шапочці Санти Клауса. Свій вибір учні обґрунтували тим, що це представник холодних країв, який підходить на відведену йому роль учнями. І треба визнати, що вийшов дуже милий казковий герой. Його виготовили з такого оригінального матеріалу, як сміттєві пакети. Також не була зайвою штучна ялинка, прикрашена сімнадцятьма іграшками, — за кількістю учнів у класі. Кожен приніс одну іграшку з дому.
Чого не вистачає зараз, так це снігу. Так от, учні 11-Б класу створили будиночок, укритий товстим шаром снігу, а збоку знаходиться немов справжній сніговик. Така собі сільська хатинка з димарем. Здається, зсередини віє теплом, а надворі по-справжньому зимно. Сніг виготовлений з вати, а сніговик зшитий з білої тканини із червоним ковпаком на голові.
А от 10-Б клас порадував створенням новорічного настрою за допомогою чудового капелюха, який був прикрашений новорічними прикрасами. У такому головному уборі не соромно зустріти Новий рік!
Новорічне свято часто асоціюється у нас з цитрусовими — мандаринами, апельсинами. Так от, щодо останніх — нам запропонували цікаве ароматичне рішення. В апельсинки можна встромити багато сушених гвоздик, що забезпечить чудовим ніжним ароматом вашу кімнату. За допомогою цих нехитрих маніпуляцій запах цих природних парфумів може триматися до тижня. Також учні стверджували:
— Нам говорять, що дива не буває, але створити диво — це просто! Його можна зробити навіть власними руками. Головне, підключати фантазію.
Порадував новорічними пейзажами 9-А клас. У його експозиції були виставлені картини з зображенням зимового лісу і снігу. Також були присутні вироби з солоного тіста і малюнки на зимову тему, виконані фарбами в стилі батік.
На творчій виставці також була представлена ялинка з паперу, створена за допомогою незвичного модульного орігамі. А також маленький гарнесенький будиночок, збудований із звичайних сірників. Усе це було творінням рук Сергія Вісича.
«Який Новий рік, колядка, щедрівка обходиться без цукерок?» — подумали учні 9-Г класу і зробили солодку ялинку з цукерок. Неабияка спокуса, правда?
А от 5-В клас придумав цілу новорічну композицію. У ній зображувалася новорічна казка, в якій на планету Земля прилетів дракон, щоб подивитися, як святкують Новий рік у нас. А на нього в той час уже чекали найрізноманітніші звірі з прикрашеною ялинкою.
Кожен клас хотів створити щось цікаве та оригінальне. Використовували і нитки, і м’які іграшки, і українські вишиті рушнички та готові матеріали, які поєднували між собою в цікаві композиції.
Неодноразово підкреслювалося, що  необхідно використовувати гілочки або штучні ялинки, щоб не зрубувати для свята живого деревця. Бо їх і так масово спилюють на Новий рік.
Не лишилися байдужими до цього заходу і молодші класи — з першого по п’ятий. Вони малювали різні новорічні малюнки, проявляючи всю повноту свого креативного мислення.


Автор: Роза ТУМАНОВА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації