Вхід | Реєстрація

З перших уст

Завідуюча інфекційним відділенням Кобеляцької ЦРЛ Віра Супруненко:
— Згідно з даними інституту епідеміології, грип наступає. В Україні за минулий тиждень збільшилась кількість випадків грипу та ГРЗ. Але епідеміологічний поріг ще не перейдено. У відділенні Кобеляцької ЦРЛ зараз хворих небагато. Але є випадки пневмонії. Це пов’язано з тим, що люди ніяк не можуть звикнути одягатись тепло. Бо всі випадки пневмонії виникають через переохолодження. Найбільш поширеними взимку є гострі респіраторні захворювання. Якщо хтось у сім’ї захворів на ГРЗ, вам потрібно мати оксолінову мазь і противірусний препарат, яких зараз в аптеках достатньо. Не менш дієвими є звичайні засоби профілактики: цибуля та часник. Фітонциди убивають мікроби. Обовя’зково потрібно провітрювати приміщення і робити вологе прибирання.


Запитання. Чи є в районі випадки кору?
Відповідь. Поки що випадків захворювання на кір у районі немає.


Запитання. А яка ситуація у районі з ВІЛ/СНІДом?
Відповідь. Ситуація досить тривожна. На сьогоднішній день у нас на обліку знаходиться 45 ВІЛ-інфікованих осіб. Усього у нас померло вісім осіб від СНІДу. Серед них є і молоді люди, і люди зрілого віку. На жаль, люди мало обстежуються. Наголошую, що при районній поліклініці працює кабінет довіри, де кожен житель району може пройти обстеження та отримати кваліфіковане лікування.


Голова районної ради Юрій Тагадюк:
— Метою апарату районної ради є об’єднання всіх політичних сил заради однієї справи. Районна рада складається із 56 депутатів. На сьогоднішній день відбулись певні зміни у фракціях. Фракція Партії Регіонів складається із 21 депутата. За цей рік два депутати вийшли зі складу фракції БЮТ і зараз є позапартійними. Десять чоловік у складі фракції «Соціалістичної партії», семеро — у складі фракції «Фронту змін» і по одному представнику  представляють партії «Сильна Україна», «Наша Україна» і «Народна партія». Чоловіків у раді 41, жінок — 15. Молодих людей, віком до 30 років, всього одна особа. Мені хотілося б, щоб серед депутатського корпусу було якомога більше молоді.
Хочу наголосити, що всі засідання районної ради проводяться відкрито, і кожен громадянин має право бути присутнім на них. А взагалі, кожного дня двері мого кабінету відкриті для відвідувачів і я готовий надавати допомогу всім, хто до мене звернеться.


Запитання. У Кобеляках підняли ціну за воду на 30 відсотків. Чого так?
Відповідь. Районна рада тарифи на будь-які комунальні послуги не встановлює. Тарифи встановлюють органи місцевого самоврядування базового рівня. Це сільська, селищна і міська рада.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 лютого 2012, 14:34 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації