Вхід | Реєстрація

Некрасов зробив прогноз погоди на весь 2012 рік

Некрасов зробив прогноз погоди на весь 2012 рік

Загалом погода 2012 року буде схожою на погоду нинішнього року. Такий прогноз зробив народний прогностик, інженер ДКБ «Південне» Валерій Некрасов із Дніпропетровська.
«Плюс» та «мінус» будуть сусідами майже щодня. Справжня зима протримається весь лютий. Останній місяць зими слід очікувати більш холодним, морозним та сніжним. Якщо в січні максимум морозу досягав 10–15 градусів, то в лютому морози вже будуть 15–20-градусні. Особливо прохолодною буде перша декада лютого.
«Не нап’ється півень з калюжі навіть на Стрітення», — запевнив Валерій Некрасов.
За його словами, весна наступного року буде середньопізня, стійке тепло прийде лише після середини квітня. Літо знову буде спекотним, пожежонебезпечним, з посухами. Осінь до листопада буде такою ж теплою, як і минулого року, перші морози очікуються з 20 листопада.
Валерій Некрасов також вирішив попередити українців, коли саме на них можуть чекати неприємності, і створив «календар виживання».
Найнебезпечнішим днем 2012-го року, за прогнозами народного синоптика, буде 22-е березня.
У ньому фахівець відзначив 51 «чорний день», коли найбільш вірогідні природні катаклізми, стихійні лиха, аварії, травми та нещасні випадки.
«Я усім пропоную в цей день залягти на дно і провести його у спокійному стані. Катастроф і ДТП буде в цей день у два рази більше, ніж зазвичай», — заявив Некрасов.
Місяцями, де найбільше чорних дат, у 2012-му році, на думку синоптика, є березень і липень. Свої висновки фахівець робив з урахуванням активності сонця і гравітації місяця.
Таким передбаченням дивуються синоптики Укргідрометцентру, мовляв, зробити аналіз на весь рік не може навіть найпотужніше технічне обладнання. За їх словами, більш-менш точні прогнози можна робити лише на 5–6 днів наперед. Тоді їх точність складе близько 80 %. Чим далекоглядніші прогнози, тим меншою стає їх вірогідність.


Автор: Підготувала Дарія СТАРОСТІНА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 лютого 2012, 15:50 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації