Вхід | Реєстрація

Три тижні у бібліотеці

В Україні більше 45 тисяч бібліотек, кожна з яких потребує творчих ініціативних молодих спеціалістів з бібліотечної справи. Я рада, що вступила до Гадяцького училища культури імені Котляревського, тому що в цьому училищі готують кваліфікованих спеціалістів  бібліотечної справи та інших спеціальностей. А ще в цьому училищі можна отримати і додаткову кваліфікацію секретаря-референта, яка може стати незмінним помічником у моїй подальшій роботі.

Коли отримала завдання пройти практику у Новосанжарській центральній бібліотеці, зраділа, бо дуже багато чула хорошого про роботу цього колективу. Три тижні були заповнені щоденними враженнями від спілкування з кваліфікованими бібліотекарями, від їхньої закоханості у свою справу.

Галина Федірець та Тамара Паттієва познайомили мене з процесом обслуговування читачів (а їх сьогодні нараховується 1300 чоловік), прийомами пропаганди книги, вимогами культури спілкування. А от із тим, як працюють сільські бібліотеки-філіали, мене ознайомила методист Людмила Білковська. З роботою дитячої бібліотеки мене познайомила заступник директора з роботи з дітьми Галина Чернова.
Підготовка масових заходів, які проводяться нашою бібліотекою, актуальність тем, цікаві зустрічі, бесіди по місцевому радіо, літературні вечори, презентації книг, книжкові виставки — всього не перелічити, чого я тут навчилася. Ось і зараз робота в бібліотеці кипить. До Дня закоханих відкрита фотовиставка «Вони… як і ми» (про природу України) відомого фотохудожника Андрія Олефірова, готується вечір-портрет до дня народження Героя Радянського Союзу Михайла Кирпоноса; до Міжнародного дня рідної мови була проведена зустріч із поетом Віталієм Чепіжним. За час проходження практики я глибше вивчила книжковий фонд і познайомилася з основними напрямками бібліотечної роботи. Хочу побажати всьому колективу центральної районної бібліотеки і надалі залишатися яскравим вогником культури та освіти у нашому селищі.


Автор: Світлана Материнко, студентка ІІІ курсу Гадяцького училища культури імені Котляревського


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації