Вхід | Реєстрація

На ремонт міських вулиць планують витратити 5 мільйонів

Більша частина цієї суми має надійти із обласного бюджету.

Як відомо, після відміни техогляду і так званого транспортного збору, бюджети всіх територіальних громад України залишились без власних коштів, потрібних на ремонт і утримання доріг. Нині «дорожні» гроші закладаються у вартість бензину і централізовано надходять до державного бюджету. А звідти «спускаються» на місця. Нехитрі арифметичні підрахунки свідчать, що в результаті таких нововведень на ремонт доріг надходять величезні суми, значно більші, аніж надходження від колишнього транспортного збору. Це, нібито, плюс. Мінусом є те, що відтепер жодна міська чи сільська громада за рахунок власного бюджету може хіба що дорожні знаки встановлювати.

Не є виключенням і Кобеляки. Тим не менше, міська влада у 2012 році планує освоїти на ремонт доріг майже 5 мільйонів гривень. Звичайно ж, більшість цих грошей мають надійти з державного та обласного бюджетів. І освоювати їх будуть не міські, і навіть не районні шляхові підприємства.

Основні кошти будуть направлені на капітальний ремонт вулиць Касьяна — 1,3 мільйона гривень та Стародніпропетровської — 2,3 мільйона.  Асфальтне покриття на них мають перестелити повністю. Так, як у 2011 році було зроблено на вулицях Червоноармійській та Ведмедівській. Проектна документація для капремонту згаданих вулиць вже виготовлена. Вона обійшлася міському бюджету у 30 тисяч гривень.

Крім того, 43200 гривень будуть витрачені на поточний ямковий ремонт дорожнього покриття на вулицях Шевченка, Калініна, Полтавській, Горького і Московській. Ще на 5 тисяч придбають дорожніх знаків та 20 тисяч — на нанесення дорожньої розмітки.

У четвертому кварталі поточного року на ремонт доріг заплановане надходження ще 237 тисяч гривень. Поки що міська влада остаточно не визначилась, на які цілі направити і кошти. Триває дискусія, що ремонтувати — площу Перемоги (Базарну) чи вулицю Шевченка на ділянці від пошти до площі.

Плани у міської влади, безумовно, грандіозні. Але вони втіляться в життя лише в разі надходження грошей «зверху». Якщо ж фінансування не буде, то все обмежиться банальним ямковим ремонтом.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 березня 2012, 10:30 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації