Вхід | Реєстрація

Школярів навчають непотрібним наукам за незручними підручниками?

Школярів навчають непотрібним наукам за незручними підручниками?

Мешканка Руденківки Наталія Панченко побувала на ІІ Всеукраїнському батьківському Форумі у місті Києві. Повернувшись, вона розповіла іншим батькам та педагогам про ту небезпеку, яку несе сучасна освіта в Україні.
— Зараз ведеться інформаційна війна, спрямована на розбещення та задурманення наших дітей, — почала свою розповідь Наталія Володимирівна. — До шкільної програми вводять багато інновацій, у той же час не зберігають те хороше і традиційне, що було раніше.
Зокрема, на батьківському форумі говорили про шкоду широкого запровадження ігрових технологій. На переконання організаторів форуму, дитині не може бути постійно цікаво на уроках. Уроки повинні бути іноді й нудними, іноді й важкими.
— Програма постійно змінюється. Виходять нові підручники. І більшість із них наче спеціально укладають так, щоб учневі незручно було їх вивчати, — продовжила Наталія Панченко. — Крім цього, у програму вводять багато нових — і не конче необхідних предметів. У той же час скорочують години основних і потрібних.
Значний негативний вплив на сучасну молодь справляє телебачення. Тому батькам, присутнім на форумі, пропонували обмежити перегляд телевізора їхньою дитиною. Краще виділити час на читання книги.
Згадала Наталія Володимирівна і про модне нині слово «гіперактивність». Ним часто нагороджують швидких та невгамовних дітей. Хоча насправді…
— Гіперактивність — це тяжке психічне захворювання. І поставити такий діагноз дитині може лише фахівець, — пояснила жінка.
Не менш важливим питанням, яке обговорювали на форумі була тема сексу у шкільній програмі. На форумі батькам пояснили — тему сексу сучасній молоді нав’язують. При чому нею вже намагаються зацікавити зовсім маленьких українців. Наприклад, вже існує, так звана, секс просвіта для маленьких діток.
— Але для чого чотирирічним діткам знати у деталях про те, як вони зачалися чи з’явилися на світ?! — поцікавилась доповідачка. — Усьому свій час. Крім цього, коли навіть учнів старших класів підводять до теми сексу, про це не можна говорити у колективі. Це повинні бути якісь індивідуальні бесіди, у яких спеціально підготовлений педагог зможе відповісти на питання, які цікавлять підлітка.
Поговоривши про фактори, які негативно впливають на учня у сучасній школі, Наталія Панченко згадала і про вчителів. Їм зараз приходиться несолодко через те, що дітям у школі фактично можна усе, вчителям — практично нічого. Є бажаючі обмежити вплив на дітей із боку їхніх батьків. Це станеться в разі прийняття у країні ювенальної юстиції. Тоді маленький мешканець України матиме повне право поскаржитися на своїх батьків до відповідного державного органу. І — у разі потреби — цю дитину матимуть право вилучити із сім’ї, якою б благополучною вона не була. Як приклад, Наталія Панченко навела історію про французьку 7-річну дівчинку. Та повернулася додому зі школи і зажадала від мами цукерку. Мати запропонувала їй спочатку помити руки, поїсти суп, а вже потім з’їсти цукерку. Дівчинка засмутилася, зателефонувала до відповідної служби і поскаржилася на матір. Незабаром із служби приїхали інспектори і забрали маленьку француженку у її «строгої» матері.
Болючим і актуальним продовжує залишатися питання — робити чи не робити щеплення власній дитині? Із 2008 року кількість батьків, які відмовляються щеплювати своїх синів і доньок, зростає у геометричній прогресії. Але, навіть, якщо батьки відмовились від вакцинації, у держави лишається головний і поки що непереборний козир. Без щеплень дітей не пускають ні до дитячих садків, ні до шкіл. Незабаром ця ситуація може змінитися. Принаймні, на форумі багато говорили про законопроект, який лобіює голова парламентського комітету із охорони здоров’я Тетяна Бахтєєва. Цей законопроект має дозволити нещепленим дітям відвідувати навчальну установу разом із щепленими.
— Щеплення — це втручання у тонкий механізм імунітету людини. І пробувати налаштувати цей механізм вручну іноді буває дуже небезпечно, — передала Наталія Панченко думку, яка прозвучала на форумі. — Я б не стала експериментувати над власною дитиною.
На Всеукраїнському батьківському Форумі виступив також відомий російський професор Жданов, який є активним противником вживання алкоголю та паління. Він прочитав батькам лекцію, у якій нагадав, що нешкідливого алкоголю не буває. Так само, як і, так званого, культурного пиття. А пиво, яке зараз так охоче вживає молодь, не лише приносить шкоду організму, але й призводить до серйозних змін у ньому.
— Від вживання пива чоловіки у буквальному сенсі починають перетворюватись на жінок. У пиві містяться жіночі гормони рослинного походження — фітоестрогени. Через їх дію на тілі чоловіка зменшується волосяний покрив, набухають молочні залози, відкладається жир по жіночому типу — стають круглими живіт та стегна. Найголовніше, у підсумку чоловік просто втрачає потенцію і здатність до продовження роду.
Після виступу Наталії Панченко присутні батьки та педагоги деякий час обдумували почуте. А потім разом із директором Андрієм Дігтярем обговорили поточні проблеми руденківської школи.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації