Вхід | Реєстрація

На Полтавщині висадили майже 4 мільйони саджанців дерев

На Полтавщині висадили майже 4 мільйони саджанців дерев

На Полтавщині завершено весняну посадкову кампанію. У її межах на Полтавщині посадили майже 4 мільйони саджанців деревних порід на площі 601 гектар. Лісівники виконали план на 102,8%. Про це повідомив директор Слобожанського лісового офісу ДП «Ліси України» Іван Гришко на брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини. Розповів про результати весняної лісокультурної кампанії в області та пожежонебезпечний період у лісах області.

За словами Івана Гришка, найбільше лісу посадили у Миргородській та Полтавській філіях – 201 Га та 249 Га відповідно.

Висаджені сіянці сосни звичайної, дуба звичайного та домішки листяних та кісточкових порід.

«Цього року проводимо не лише лісовідновлення, а й збільшуємо площу нових лісів, – зауважив Іван Гришко. – Зокрема, заліснюємо ділянки, передані нам місцевими громадами в межах проєкту «FOREST RECOVERY». До ініціативи приєдналися уже п’ять громад області. Це Зіньківська, Лютенська, Лохвицька, Омельницька та Новогалещинська. На більшій частині наданих філіям деградованих територій уже росте новий ліс».

Також Іван Гришко акцентував увагу, що в лісах області розпочинається пожежонебезпечний період.

«Із метою профілактики загорань у масивах проводимо комплекс профілактичних заходів. Тривають прокладання мінералізованих смуг, проведення рейдів, просвітницькі та інформаційно-роз’яснювальні кампанії, спільні навчання з ДСНС та інші заходи», – зауважив Іван Гришко.

Оскільки в області та майже в усіх регіонах України триває заборона на відвідування лісів до завершення воєнного стану, на території області в цьому році створили 4 безпечних та безкоштовних  рекреаційні пункти нового зразка. Загалом в області є близько 50 місць відпочинку поблизу лісових масивів.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 квітня, 16:38 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації