Вхід | Реєстрація

Книжки із Києва переїхали в Кобеляки і Бродщину

Книжки із Києва переїхали в Кобеляки і Бродщину

Завдяки старанням і ентузіазму місцевої журналістки Марини Сідаш-Приходько бібліотеки Кобеляччини другими в Україні отримали книги, зібрані киянами.
Вівторок, 11-а година. У читальному залі Кобеляцької районної бібліотеки людно. Працівники закладу, читачі, журналісти зібрались для участі в акції «100 книжок для сільської бібліотеки». Вони чекають прибуття Марини Сідаш-Приходько, яка має привезти у Кобеляки книги, зібрані і подаровані жителями столиці.
Цю акцію у 2012 році започаткувала київська письменниця Міла Іванцова. Вона познайомилась з Оленою Печорною, яка теж пише книги, але живе в провінції. Олена розповіла про те, як інколи купує книги, прочитує їх, а потім віддає в сільські бібліотеки. Адже там дуже не вистачає літератури, особливо авторства сучасних українських письменників.
Дізнавшись про цю проблему, Міла Іванцова організувала у Києві збір книг для провінційних бібліотек. Акцію назвала «100 книжок для сільської бібліотеки». На заклик Іванцової відгукнулись як її друзі-письменники, так і пересічні кияни. Люди приносили книги з дому, купляли їх у книгарнях і одразу залишали літературу благодійникам. Дехто давав гроші, кажучи: «Купіть самі те, що вважаєте потрібним». Збирали літературу для сіл у кількох київських книгарнях. Перша партія зібраних книг була відправлена у бібліотеку села Михайло-Коцюбинське. Їх виявилось значно більше означеної сотні.
До акції долучилась і кобеляцька журналістка Марина Сідаш-Приходько. Тому перед організаторами вже не було дилеми куди відправляти наступну партію книг. Вони поїхали в Кобеляки.
…Марина разом із кільком помічниками заносять у читальний зал Кобеляцької бібліотеки кілька великих картонних ящиків, вщерть наповнених книгами. Присутні вітають їх оплесками. Журналістка розповідає про акцію, висловлює сподівання, що зібрані книги прислужаться місцевим читачам. Говорить, що частину книг залишать у Кобеляках, а іншу — повезуть у Бродщину. Журналістка висловлює подяку людям, які допомогли доставити літературу із Києва. Це — житель Кобеляк Василь Радченко, який мобілізував своїх знайомих у Києві, його друг Віктор Мальцев, котрий збирав книжки по київських магазинах. У Кобеляки літературу привіз житель Комендантівки, депутат районної ради Володимир Білоусько. А вже на місці, у бібліотеку книги привіз секретар міськради Сергій Галушко.
Коли офіційна презентація закінчилась, працівники бібліотеки почали роздивлятись книги та сортувати їх по жанрах. Книг виявилось дуже багато — значно більше сотні. Тут і твори сучасних українських письменників — Василя Шкляра, Ірени Карпи, Ірен Роздобудько, Лади Лузіної, Оксани Забужко, російська класика — Василь Гройсман, «Легенда про Уленшпігеля» від Шарля де Костера, дуже багато дитячої літератури.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 березня 2012, 13:42 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації