Вхід | Реєстрація

Весна тепло своє дарує, Великдень світлий нам віщує!

Весна тепло своє дарує, Великдень світлий нам віщує!

Саме таку назву мало відкрите заняття, що було проведене у дитячому садочку «Світлячок» для педагогів цього закладу. Провела його вихователь другої молодшої групи «Б» Майя Бровко.

«Весна — пора тепла та сонечка, пробудження природи та радісної праці. А ще, малята, весна — пора чудових свят. Це 8 Березня, день народження Тараса Шевченка, Вербна неділя. Навесні, коли все оживає, довкілля ніби воскресає після глибокого зимового сну, ми святкуємо Воскресіння Господа Ісуса Христа. Це Великодне свято. До Великодня люди готуються дуже старанно, з любов’ю і вірою в те, що воскреслий Ісус Христос, перемігши зло і саму смерть, вістить людям нову надію на правду, на добро, на воскресіння людей, на вічне життя», — говорить вихователь.

Потім Майя Григорівна підвела дітей до покута з іконою Божої Матері з новонародженим Ісусом Христом, кошиком з крашанками, свічкою перед образом. Розповіла про Вербну неділю: «В цей день, діти, дорослі принесуть з церкви освячену вербову лозу і легенько торкаючись нею, проганяючи зиму, промовляють слова: «Не я б’ю, верба б’є! За тиждень — Великдень. Будь здоровий, як вода, і багатий, як земля!» Їх повторили Рита Риндя та Саша Северин.

Вихователі разом з дітьми запалили свічку перед образом. Дуже гарні вірші про паску та писанки розповіли Ваня Дрофа, Богданчик Білокінь, Арсен Зінченко, Артем Корнілов.

Паска — святковий хліб із дуже смачного здобного тіста, який випікають на Великдень. Вона символізує собою оновлення землі та людського життя, воскресіння нашого Господа Ісуса Христа. Писанка — розфарбоване або розписане візерунками яєчко — символ життя, бо в ньому воно зароджується. Потім дітки прочитали молитву «Отче наш». А Настуся Коваль та Валерія Почтовик декламували вірші про писанку. У кінці заняття дітки розмалювали писанку своїми пальчиками.


Автор: Леся РУДЕНКО, методист


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 квітня 2012, 16:36 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації