Вхід | Реєстрація

Великодня кримінальна хроніка

Великодні свята не обійшлося без подій кримінального характеру.

 

Вірний традиціям

До Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ звернулась із заявою жителька села Радянське. Вона повідомила про те, що із її приватного подвір’я невідомою особою був викрадений мопед «Лідер». Оперативно-слідчі дії за цим зверненням проводили старший оперуповноважений кримінального розшуку Олександр Драний та оперуповноважені Максим Крейс і Олександр Василенко. Вони досить швидко встановили, що мопед вартістю близько трьох тисяч гривень викрав 20-річний житель села Ревущине. Цікаво, що, не дивлячись на досить юний вік, молодик уже мав проблеми із законом. До кримінальної відповідальності він притягувався за статтею 289 частина 1 Кримінального Кодексу України. Тобто,  за угон транспортного засобу. Вочевидь, хлопець не покаявся і, залишаючись вірним своїй традиції, знову накинув оком на чужий транспорт. Тільки цього разу його притягнуть до відповідальності за ознаками іншої статті — за крадіжку.

 

Ідеш до знайомої? Бережи мобілку!

До міліціонерів за допомогою звернувся житель Кобеляк. Він розповів, що днями навідався в гості до своєї знайомої. А після відпочинку виявив, що в нього зник мобільний телефон. У ході пошуку правоохоронці оперативно встановили особу злодія. Ним виявився інший житель райцентру, котрий теж гостював у згаданої жінки.

 

Нечесний земляк

Чергова заява до райвідділу внутрішніх справ надійшла від мешканки села Червоні Квіти. Вона повідомила про викрадення у неї банківської картки. А з неї злодій швиденько зняв півтори тисячі гривень. Також жінка розповіла, що обікрали її, швидше за все, в одній із кобеляцьких аптек, куди вона зайшла за ліками. Від цих свідчень правоохоронці і відштовхувалися у своєму розслідуванні. І це дало результат. Оперативники встановили, що жінку обікрав інший житель Червоних Квітів. 21-річний хлопець навіть встиг витратити тисячу гривень, знятих із вкраденої картки. Проти злодія порушена кримінальна справа за ознаками статті 185 КК України.
Під час «Нересту» виловили двох браконьєрів і труп
У Кобеляцькому районі, як і по всій Україні, продовжується операція «Нерест». Вона проводиться з метою запобігання незаконного вилову риби. У ході проведення операції дільничні інспектори міліції Станіслав Івченко, Ігор Карпенко, Іван Назарьов та помічник дільничного Ігор Щербак затримали на Дніпродзержинському водосховищі двох браконьєрів. Одним із затриманих виявився молодий житель Орлика. Він поставив сітки в районі села, де проживав. Міліціонери вилучили у браконьєра 150 метрів сіток. Збитки, завдані державі, становлять 2414 гривень. Іншого браконьєра виявили у районі села Радянське. У цьому випадку незаконним промислом займався «зальотний» житель міста Дніпродзержинська. Цей браконьєр встиг нашкодити трішки менше. Збитки обраховуються у 2134 гривні. У обох випадках вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками статті 249 «Нелегальне заняття рибним промислом».
А ось 12 квітня в районі острова Городок, що на тому ж Дніпродзержинському водосховищі, на міліціонерів чекала зовсім несподівана знахідка. Щоправда, виявили її не правоохоронці, в двоє рибалок, жителів Новомосковська. Рибалячи, чоловіки знайшли у воді труп. Міліціонерам вдалося встановити особу загиблого. Це був 35-річний житель міста Верходніпровська. Чоловік цей був добре знайомий кобеляцьким міліціонерам. Адже мав репутацію браконьєра і притягувався за це до кримінальної відповідальності.
Загиблий зі своїм напарником вирушили на свій незаконний промисел ще 14 січня. І зникли. Вони навіть були оголошені у розшук.
Проведена медична експертиза встановила, що нещасний помер через шок і втрату крові. На нозі в нього виявили вогнепальну рану. У чоловіка стріляли, і куля розтрощила йому кістки. Без вчасної медичної допомоги він і загинув. За цим фактом порушена кримінальна справа за ознаками статті 115 КК України «Вбивство». Цілком можливо, що чоловік став жертвою браконьєрських «розбірок».


Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 квітня 2012, 10:45 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації