Вхід | Реєстрація

Майстер-клас від футбольних ветеранів

Майстер-клас від футбольних ветеранів

Міні-футбольний сезон на Новосанжарщині продовжився розіграшем кубка серед ветеранів. Вони довели, що навіть у шістдесят можна виходити на поле і забивати голи.
Як правило, на футбольних матчах більшість із них стоїть за сіткою і коментує дії молодих гравців. Вони найкраще знають — куди бігти, кому пасувати та як забивати. Але безпосередньо на футбольне поле сьогодні виходять лише одиниці з них. Причиною цьому — вік, який багатьом уже не дозволяє грати у футбол навіть на аматорському рівні. Мова, звичайно ж, про ветеранів футболу.
Але минулої неділі настав їх день. Районна федерація футболу організувала і провела міні-футбольний турнір для тих, кому за 40. І за кілька годин футбольні ветерани довели молодшим: вони таки вміють грати у футбол, а не лише роздавати поради за сіткою.
Показати ветеранський майстер-клас зголосились чотири команди. «Чкаловець» (Попове) на чолі з епатажним Павлом Маником, «Стандарт-ветеран» (Нові Санжари) під керівництвом нестаріючого Василя Радчича, «Колос» (Стовбина Долина),очолювана відомим шахістом (мотоболістом і футболістом) Віктором Кобою та «Зоря» (Руденківка) із гучноголосим Володимиром Мирним.
У першій грі зустрічалися «Чкаловець» та «»Зоря». На перших же хвилинах кілька моментів для взяття воріт виникло у Володимира Мирного. Але спочатку його підвела влучність, а потім м’яч після удару відбив голкіпер суперників Павло Маник. Цікаво було спостерігати, як гравці «Зорі-1» Михайло Булиш та Олександр Буртняк під час гри давали настанови Володимиру Мирному — куди бігти, де стати, щоб прийняти м’яч. Зазвичай, у регулярному чемпіонаті, вони міняються місцями. І сам Мирний дає настанови цим футболістам.
Більше атакувала «Зоря», а забив «Чкаловець». Це Олександр Шовкопляс технічно розібрався з голкіпером суперників — 1:0. За кілька хвилин Володимир Скалозуб, який у регулярному чемпіонаті був голкіпером «Авангарду», довів, що вміє грати у полі, і рахунок подвоїв — 2:0. Команда з Попового вийшла до фіналу.
У другому півфіналі зійшлися «Стандарт-ветеран» та «Колос». Рахунок у грі влучним і сильним ударом відкрив стовбинодолинець Ігор Коба — 1:0. Але вже за кілька хвилин Михайло Киричок завершив точним ударом комбінацію новосанжарців — 1:1. Киричок взагалі був кращим у складі новосанжарської команди і щедро роздавав передачі партнерам. Але ті вперто не хотіли забивати. І несподівано пропустили. Найстарший за віком ветеран «Колоса» Віктор Коба досить холоднокровно реалізував свій момент і вивів команду вперед — 2:1. Але той-таки Михайло Киричок невдовзі рахунок зрівняв — 2:2. Матч добігав кінця, уболівальники вже потирали руки в очікуванні 6-метрових ударів, як раптом «Стандарт» заробив право на вільний удар, швидко його розіграв, і Олександр Кольба відправив м’яч у ворота. 3:2 — «Стандарт» у фіналі.
А «Колос» і «Зоря» грають за третє місце. Стовбинодолинська команда краще грає у пас і заслужено виходить уперед після удару Віталія Писаренка — 1:0. Подвоює рахунок не хто інший, як Віктор Коба. «А хлопці з нашої команди у ворота не можуть попасти! А я ж кажу — шо там сложного!», — посміхається Віктор Антонович. У другому таймі ветеран іще раз демонструє свої бомбардирські таланти і оформлює дубль — 3:0. «Оце як треба грати!», — не приховуючи захоплення, діляться враженнями уболівальники за сіткою. Після цього два Володимири — Мирний та Іванюк — організовують гол у відповідь. Щоправда, м’яча до воріт «Колоса» відправляє… власний захисник — 3:1. Фінальну крапку у матчі ставлять стовбинодолинці. Віталій Писаренко також оформлює дубль і приносить своїй команді третє місце в турнірі — 4:1.
А глядачі з нетерпінням очікують на фінал. Перед його початком вищими видаються шанси новосанжарської команди. Дуже вже непоганий склад вийшов на поле у білих футболках «Стандарта-ветерана».
Але починається фінал голом у ворота новосанжарців. Олександр Шовкопляс користується неузгодженими діями воротаря та захисту і виводить свою команду вперед — 1:0. Але лідирує «Чкаловець» недовго. Після швидкої контратаки «Стандарта» Василь Радчич на дальній стійці замикає пас Ярослава Колодійчика і вигукує своє славнозвісне: «Канада!!!». Рахунок стає 1:1. До кінця гри голів більше не забивають, хоча один Юрій Кисіль має три моменти, щоб принести новосанжарцям перемогу.
Уболівальники активно підтягуються за ворота, адже переможця мають визначити у серії 6-метрових ударів. А це — не лише футбольна лотерея, але й неабияке шоу. 1:0 — Ярослав Колодійчик б’є повз голкіпера у правий кут воріт. 1:1 — Олександр Шовкопляс ударом з пира по низу пробиває голкіпера суперників. 2:1 — Анатолій Чумак б’є у «дев’ятку» — без шансів для воротаря. 2:2 — Сергій Овчаренко забиває по центру. 2:2 — Павло Маник відбиває удар Олександра Кольби. 2:2 — Володимир Скалозуб потужним ударом влучає у стійку. 2:2 — Маник бере і удар Михайла Киричка. 2:2 — бити йде сам Павло Маник. Але не може переграти свого колегу Сергія Кобу. 3:2 — Юрій Кисіль б’є у ліву «дев’ятку». 3:3 — «Четвірка» з команди Попового зрівнює рахунок. 3:3 — до м’яча підходить Василь Радчич. Але не може переграти Маника. 4:3 — Валерій Волоський кладе м’яч у верхній кут і приносить команді перемогу. Гравці «Чкавловця» обіймаються і радіють. Перемога у ветеранському турнірі не менш цінна, ніж виграш у матчі регулярного чемпіонату.
Після нагородження фіналіста та переможця турніру голова футбольної федерації Геннадій Супрун оголошує, що у планах і проведення повноцінного міні-футбольного чемпіонату серед ветеранів. Так що майстер-класи від футбольних аксакалів незабаром продовжаться.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 квітня 2012, 12:29 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я


1. kosmos / 27 квітня 2012, 13:53
А про фінал кубку де стаття?
2. Олійник Владислав / 27 квітня 2012, 14:34
Это че за подстава?
Я думаю интереснее было бы о финале почитать!
3. Толя / 27 квітня 2012, 21:22
Девчонки незаводтесь.
4. Олійник Владислав / 27 квітня 2012, 23:27
Ты Толик рад наверное что статьи нет?)))
5. slay / 28 квітня 2012, 00:42
А що про фінал писати? Гра в одні ворота, Руденківці немає рівних і вони роблять золотий дубль сезону. От і все ...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації