Вхід | Реєстрація

Трохи світла у темряві

Трохи світла у темряві

20-го квітня в Нові Санжари приїздили представники молодіжної громадської організації «Молоді Регіони». Вони завітали у місцевий будинок-інтернат для дітей з фізичними вадами, щоб створити вихованцям цього закладу гарний настрій та вручити їм подарунки.
На зустрічі дітей із представниками «Молодих регіонів» побував і кореспондент «ЕХО». Перед початком зустрічі активісти організації закінчують надимати 60 повітряних кульок, які привезли дітям. Володимир Васильєв, член організації, пояснює:
— Довелося тут їх закачувати повітрям, бо інакше б ми їх не довезли.
Час від часу чути, як кульки лопаються. А на сцені у цей час репетирують вже перевдягнуті у мультиплікаційних героїв — Машу та Ведмедя — представники молодіжної організації.  Володимир Олександрович тим часом пояснює:
— Усі, хто сюди приїхав — це молоді активні люди. Один — учитель фізики, інша — студентка університету. Є навіть одна вагітна, яка вважала за необхідне взяти участь в такому заході. І я, власне, з роботи  сюди приїхав. Ми не маємо на меті рекламувати і агітувати за певну партію. Ми своїм заходом хотіли принести радість, щастя дітям. Такі заходи ми плануємо провести у багатьох районних центрах.
Через хвилин п’ять до залу заходить одна з виховательок закладу, яка запитує:
— Уже можна кликати дітей? Ви готові?
— Так, можна, — відповідають. — А скільки діток прийде?
— У нас 90 вихованців. Але є діти 4-5 профілю. Лежачі… То буде близько 50.
Через кілька хвилин до вхідних дверей актового залу допитливо заглядають вихованці інтернату. Їх кличуть, але вони недовірливо хитають головою і не заходять. Врешті, переконавшись, що можна заходити, вони швидко вбігають. Хтось всідається на місце, хтось кричить, попереджуючи, що то його місце. Коли всі розсідаються, недовірливі погляди дітей змінюються на зацікавленість та азартний вогник в очах. В очікуванні всі затамували подих і прислухаються, коли почнеться казка.  Нарешті на сцену виходять Маша і Ведмідь.  Діти з радістю впізнають героїв, а ті танцюють та співають, розважаючи юних глядачів.
Вистава триває недовго. Практично одразу після неї починається інтерактивна частина заходу. У ній діти грають та отримують призи. Наприклад, бажаючі ставали в коло і крутилися-крутилися, доки звучала музика, і передавала один одному ігрову паличку. Той, кому передали паличку по закінченні музики, повинен був проспівати пісню, або  прочитати вірша. Потрапила в руки така паличка одній з присутніх дівчаток, яка спочатку просто розгубилась, але на допомогу прийшла вихователька, яка підказала слова пісні «Ой, зеленеє жито». І тільки дівчинка взялася співати перший рядок, як і інші вихованці заспівали слова відомої їм пісні. Діти, нарешті, повністю відкрилися: сміялися, раділи, просто світилися радістю.  
Розважальна програма була короткою, адже організатори враховували специфіку дітей. Наприкінці заходу дітям вручили фруктові набори. Володимир Васильєв так обґрунтував вибір такого подарунку:
— Шоколад побоялися дарувати, бо він може бути причиною алергічних реакцій. Фруктові набори ми обрали, бо вони вітамінні та корисні і, надіємося, що не викличуть алергії.
Сподіваємося, що цей захід не був лише завуальованою політичною агітацією. Адже і виступи, і посмішки гостей, здається, були щирими. А дітки хоч на деякий час забули про свою самотність і важкі хвороби. І були під час заходу радісні, ба, навіть щасливі. Дай, Боже, дітям інтернатівського закладу ще більше такого світла в житті. І не тільки у передвиборчий період…


Автор: Роза ТУМАНОВА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 квітня 2012, 16:37 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації