Вхід | Реєстрація

За місяць до ЄВРО

Через місяць стартує ЄВРО-2012. Чемпіонат, якого ми так довго чекали. Зараз, коли до нього лишається зовсім нічого часу, хочеться уявити, яким буде цей чемпіонат для України.

Найперше, треба згадати: а чого ми очікуємо від ЄВРО-2012? Напевно, того, що до нас приїдуть тисячі, сотні тисяч європейських фанатів, які витратять у нас свої гроші і спричинять небувалий підйом економіки. Ще чекаємо того, що після вдалого проведення чемпіонату Європа (та й увесь інший світ) по-іншому подивиться на Україну. І нас перестануть вважати лише державою, у якій колись вибухнув Чорнобиль, у якій щодня на вулицях труять бродячих собак і у якій багато красивих та легкодоступних жінок. Тобто, імідж України після завершення чемпіонату має піднятися на небачений рівень. Ще, звичайно, ми сподіваємось на те, що наша українська збірна на домашньому ЄВРО зможе показати яскраву гру і, принаймні, вийти з групи.

Насамкінець, ми очікуємо, що ЄВРО-2012 буде справжнім святом футболу. І ми зможемо подивитись багато цікавих, видовищних та результативних ігор.

Але вже зараз є велика вірогідність того, що більшість із цих очікувань не справдиться. З ряду причин. Про всі по порядку.

Очікування 1. Приїзд сотень тисяч європейських фанатів. Вони дійсно могли б приїхати, щоб подивитись європейський футбол на українських стадіонах. Але значна їх частина може відмовитися від поїздки на Україну. По-перше, у нашій країні так і не збудували потрібної кількості готелів. А у тих, які є, ціни зависокі для пересічного футбольного уболівальника. Якщо фанати і приїдуть великою багатотисячною армією, то складно уявити — як вони піднімуть українську економіку? Доходи продавців пива та українських проституток — цілком реально, а от усю економіку — навряд.

Очікування 2. Підняття іміджу України. Це найбільш нереальне очікування. Після подій останніх днів, коли частина європейських чиновників заявила, що взагалі бойкотуватиме чемпіонат в Україні, говорити про якесь підняття іміджу на рівні Європи не доводиться. Лишається сподіватися, що ми, на додаток до всього, хоча б не провалимо проведення чемпіонату. Інакше наш імідж опуститься нижче того рівня, на якому, як правило, розташований плінтус. Якщо він уже там не знаходиться…

Очікування 3. Вихід України з групи. Якщо реально співставляти сили, то Англія і Франція — сильніші від нас принаймні на голову. Тому вийти з групи нам допоможе лише диво. На нього і лишається сподіватися.

Очікування 4. Свято футболу. Свято це, скоріш за все, таки буде. От тільки чи будуть до нього причетними українські уболівальники — велике питання. Адже квитки на стадіони змогли придбати лише одиниці. Левову частину квитків розкупили федерації країн-учасниць чемпіонату. Отже, більшості українців доведеться дивитися футбол або вдома, або на площах великих міст, якщо там встановлять великі плазмові екрани.

Усе вище викладене не є приводом зі ще більшим нетерпінням не очікувати на початок чемпіонату. А коли він почнеться — усім разом уболівати за нашу національну збірну. Просто ще до початку ЄВРО не потрібно очікувати від нього надто багато. Тоді після його закінчення не доведеться розчаровуватися.


Автор: Володимир Паршевлюк


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 травня 2012, 09:21 | Нові Cанжари | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації