Вхід | Реєстрація

Іван Телятник видав третю збірку і хоче записати альбом

Іван Телятник видав третю збірку і хоче записати альбом

Минулого четверга у районній бібліотеці пройшла презентація чергової збірки творів нашого земляка Івана Телятника.

Об 11:00 у читальному залі Кобеляцької центральної бібліотеки зібрались бібліотекарі, поети та школярі. Усі чекали на Івана Телятника, котрий цього дня мав познайомити всіх із його новою збіркою «Моє рідне село», до якої увійшли вірші, пісні та гумор. До речі, це вже третя збірка творів Івана Михайловича. Дещо раніше народилися на світ книги «Слово від серця, пісня — від душі» та «Слово і пісня з рідного краю».

І от, коли поет з’явився у читальному залі і всі запрошені зайняли свої місця, ведуча Оксана Черкаська розповіла, що Іван Михайлович родом із села Вільховатка. Його батько мав гарний голос, який, зрештою, передався сину. До речі, Іван Телятник на зустріч до бібліотеки прийшов із гармонню, на якій цього дня акомпонував собі, виконуючи багато пісень. Музику до них написав самостійно.

— Можливо, — каже ведуча, — саме чудова природа і надихнула нашого земляка на творчість. У післямові до збірки автор зізнався: «Я щасливий, що я українець і виріс у цьому мальовничому куточку нашої чарівної Полтавщини». Не випадково в поезії Івана Телятника переважає тема природи рідного краю.

Здобувши відповідну освіту, Іван Михайлович працював учителем музики, співів та фізкультури у Кишеньківській, Василівській та Вільховатській школах. Уже після армії почав писати вірші, а працюючи у школі, писав пісні для дітей. І тільки після виходу на пенсію з легкої руки Людмили Овдієнко почав видавати збірки віршів та пісень.

Нелегким було життя поета. Під час служби в лавах Радянської Армії йому довелося виконувати свій обов’язок перед Батьківщиною в будівельних частинах, зводити споруди ядерного потенціалу колишнього Радянського Союзу. У 1957 році стався ядерний вибух типу Чорнобиля. В 30-кілометровій зоні побував і двадцятирічний Іван разом зі своїми однополчанами, долаючи наслідки атомної катастрофи. А син Юрій, як повідомила далі ведуча, виконував свій інтернаціональний обов’язок в Афганістані. На радість батькам, син повернувся додому з «гарячої точки» живим. Проте через деякий час він загинув у автомобільній катастрофі.

Батько трьох дітей, дідусь трьох онуків, педагог за професією, у своїх творах поет звертається до молоді. Зокрема, у своєму вірші «У твоїх руках» він закликає берегти своє здоров’я, бути успішними, створити сім’ю та не піддаватися впливу шкідливих звичок.

Іван Телятник також уміє пожартувати. Він пише, аби люди сміялись над негативним і прагнули його позбутись. Героями його гуморесок є односельці, з якими Іван Михайлович зустрічається майже кожного дня.

Після знайомства з новими творами поета до нього звернулися колеги по перу. Вони привітали Івана Телянтика з виходом чергової збірки та подарували йому  квіти. В особистій розмові з нами поет висловив сподівання, що це не остання його книга і, можливо, він запише ще й власний альбом пісень.
 


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 травня 2012, 09:11 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації