Вхід | Реєстрація

Полтавська «Свобода» разом із опозиційними організаціями пікетували ОДА

Полтавська «Свобода» разом із опозиційними організаціями пікетували ОДА

Полтавська «Свобода» разом із опозиційними організаціями пікетували ОДА проти українофобського «мовного» законопроекту.

05 червня 2012 року активісти полтавської міської «Свободи», «Студентської Свободи», МГО «Сокіл» разом з ГО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес» провели пікет Полтавської ОДА в рамках Всеукраїнської акції на захист української мови.

До слова запрошували усіх голів опозиційних організацій, зокрема заступник обласної організації ВО «Свобода» з питань депутатського корпусу Юрій Бублик у своєму виступі зазначив: «Зараз в Києві приймають «Закон про регіональні мови». Тепер друга мова, згідно закону, може бути майже в усіх регіонах України, де не україномовне населення перевищує 10%. В Україні таких може бути декілька – російська, угорська, іврит, грецька і т. д. Це знущання над державою як такою. Замість того, щоб гуртувати Україну,  влада її ділить і роз’єднує. Замість того щоб займатися ділом, вони займаються «язиком».

Більше сотні людей тримали банери з написами «Геть московських холуїв», «Руки геть від української мови!», «Займайтеся ділом, а не «язиком»». Вигукували гасла «Банду геть!», «Україні – Українську!».

Голова полтавської «Свободи» Роман Чабановський виголосив: «Усім нам відомий випадок, коли в процесі першого розгляду «Закону про регіональні мови», в його ініціатора, Колєсніченка, дуже влучно поцілив кросівок. По всій Україні, в усіх регіонах люди відправляють посилки з кедами під гаслом «Кожному депутату-розкольніку по кеду». Тож, зараз в Полтаві ми зберемо подібну посилку кедів та відправимо її у Київ».

Люди з натовпу винесли коробку з написом «Полтавщина  каже: займіться ділом, а не «язиком». Кожному депутату-розкольніку по кросівку». Присутні зібрали близько 12 кросівок, запакували  у коробку та підготовили до відправки на Київ».

У своєму виступі Роман додав «Зараз ми повинні гуртуватися як ніколи! Всі націонал-патріотичні сили повинні підтримувати зв'язок один з одним. Не сьогодні-завтра ми рушимо на Київ. Зараз там зростає дуже напружена ситуація. Саме звідти може початися Українська національна, а згодом і соціальна революція».


Автор: Прес-служба Полтавської обласної організації ВО «Свобода»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 червня 2012, 14:38 | Полтава | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації