Вхід | Реєстрація

При нападі собак необхідно захищати шию

При нападі собак необхідно захищати шию

У тему до випадків нападу собак на людей.

Кінологи стверджують, що у більшості випадків собаки нападають, бо люди при зустрічі з тваринами ведуть себе неправильно. Журналісти VPoltave.info створили власний список дій при атаці собак.
Найкращий метод не потрапити в халепу — уникати її. Якщо вам відоме місце, де мешкають чи ходять безпритульні пси, то намагайтеся оминати його. У жодному разі не варто здійснювати там пробіжки, кататися на велосипеді. Адже активні рухи — це для собак стимул до переслідування. Якщо уникати цих місць не вдається, то краще придбати спеціальні засоби, наприклад, пристрої ультразвуку.

При наближенні собачої зграї необхідно тримати себе в руках і не панікувати. Якщо є можливість, то не звертати на них уваги. В іншому випадку, не потрібно бігти, робити різких рухів. Як варіант, можна стати до стіни або до дерева. Тварини, котрих спеціально не тренували, атакувати не будуть.

Собаки дуже розумні, тому зреагують, якщо ви подивитеся на них загрозливим поглядом. Не потрібно відводити очей. Можна шипіти, різко закричати. Варто зробити вигляд, що ви берете палицю.
Киньте в сторону щось їстівне, але подалі від себе. Доки собаки нюхатимуть або їстимуть, можна відступати, рухаючись спочатку вперед спиною, проте не швидко.

Якщо відігнати собак не вдалося, захищайтеся предметами, які є в руках. Прикрийте тіло, особливо шию, сумкою, портфелем, шапкою чи руками. Не бійтеся дати тварині відсіч. Варто бити пса по носі, ефект неочікуваності — удар під ребра і по голові. Щоправда, цей варіант не спрацьовує з собаками бійцівських порід, адже вони малочутливі до болю. Якщо сил для оборони недостатньо, краще закрити обличчя, горло і голосно кликати на допомогу. Варто виставити вперед предмет — сумку, пакет, парасольку, нехай тварина кинеться на нього. За цей час можна скинути з себе верхній одяг і обмотати ним руку — краще, якщо пес вчепиться зубами в тканину.

Єдина заувага, якщо тварина вп’ялася в руку чи іншу частину тіла, то не варто інстинктивно смикатися. По–перше, тварина лише більше дратується. По-друге, таким чином людина наносить собі більше травм.


Автор: Олександра Сиротенко, www.vpoltave.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 червня 2012, 16:32 | Полтавщина | Надзвичайне
1. Микола Гузченко / 8 червня 2012, 12:24
Чувак на відео молодчага.
2. KING / 8 червня 2012, 13:53
1. Микола Гузченко пише:
«Чувак на відео молодчага. »

В Ютубі в коментарях його назвали «паладін з лопатою», святий воїн :)
От хто-хто, а двірники точно знають як боротися із бродячими псами. І на них ніяка собака не попре - знають, що біда буде. Он яка зграя, а як вломив одній по горбу, так всі інші гопники розбіглися в момент.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації