Вхід | Реєстрація

Конопляна грядка у Нехворощі

Конопляна грядка у Нехворощі

Міліція Новосанжарщини вживає заходи з протидії поширенню наркоманії. Зусилля працівників міліції спрямовані на виявлення незаконних посівів рослин снодійного маку і коноплі, які можуть стати сировинною базою для наркоторговців.

22 травня 2012 року працівники Новосанжарського райвідділу міліції вилучили у жителя села Нехвороща на присадибній ділянці 550 рослин коноплі, а також під час огляду садиби працівники міліції вилучили близько 500 грамів сухої речовини рослинного походження з характерним запахом коноплі. Раніше чоловік уже мав проблеми з законом, був засуджений до умовного терміну відбування покарання за незаконні дії з наркотичними речовинами.

Вилучена речовина та рослини коноплі направлено на дослідження експертам — криміналістам науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Полтавській області.
По цьому факту вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст. 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та ст. 310 Кримінального кодексу України. («Посів або вирощування снотворного маку чи коноплі»).

Як повідомив керівник Новосанжарського райвідділу міліції Сергій Махно, за незаконний посів або вирощування снодійного маку в кількості до 100 рослин, а коноплі — у кількості до 10 рослин передбачена адміністративна відповідальність у вигляді накладання штрафу від 18 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією незаконно вирощених нарковмісних рослин.

Кримінальна відповідальність передбачена за такі ж дії у випадку виявлення посівів від 100 рослин маку і від 10 рослин коноплі. Покарання визначено у вигляді штрафу або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Міліція Новосанжарщини вкотре звертає увагу громадян на те, що в Україні заборонено висівати і вирощувати снодійний мак і коноплю. Органи внутрішніх справ виявлятимуть такі факти і передаватимуть справи на розгляд суду.


Автор: Оксана Грузін, інспектор Новосанжарського РВ УМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 червня 2012, 15:20 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації