Вхід | Реєстрація

В Кунівці останній випускний?

В Кунівці останній випускний?

У перший день літа пройшов випускний вечір у Ліщинівській ЗОШ І-ІІ ст. Шестеро дев'ятикласників залишили стіни рідної школи.

Позаду 9 років шкільного життя ,яке не забудеться ніколи. Випускники згадують свої шкільні роки, які були веселими та цікавими, де здобули знання, знайшли найкращих друзів, набули життєвого досвіду. Разом з вчителями вони крокували нога в ногу до пізнання чогось нового, прекрасного та жодного разу не пожалкували, що прийшли саме до цієї школи. Попереду їх чекає або продовження шкільного життя, або навчання в інших закладах.

Шкільний випускний вечір — це завжди велика подія не тільки для випускників, але і для всіх жителів села. Адже на нього сходяться всі мешканці для того, щоб привітати дітей. Дівчата в чудових сукнях, з прекрасними зачісками, хлопці — в ділових елегантних костюмах.

З вітальними словами до них звернулись директор школи, вчителі, батьки, а також заступник голови Кобеляцької районної ради Мирошнеченко В. Після цього їм вручили атестати.

А тепер давайте повернемося до заголовку цієї статті «В Кунівці останній випускний?». Завчасно до відома жителів села було донесено інформацію, що учні, які закінчують 4-й клас, мають перейти до Кобеляцького НВК №1, у зв'язку з тим, що зменшилась кількість дітей у класах. Сільські мешканці стурбовані цією новиною. Чому учні, які люблять свою школу, своїх вчителів, звикли до цього закладу, мають переходити в іншу школу? Чому для економії бюджетних коштів мають страждати наші діти?

Ліщинівська ЗОШ І-ІІ ст. знаходиться в задовільному стані, працює їдальня, де готують смачні обіди, проводиться багато цікавих заходів, діти беруть активну участь в спортивних змаганнях та олімпіадах. При школі працює пришкільний дитячий майданчик, де учні розвиваються, проводяться різні ігри, організовуються екскурсії.

Ліщинівська ЗОШ І-ІІ ст. процвітає, живе. А натомість, щоб надавати їй можливість розвиватися, її хочуть прикрити. Спочатку перевести випускників початкових класів у Кобеляцьку НВК №1. Із часом, старшокласників не залишиться взагалі! І це призведе не до тимчасового закриття, як обіцяють, а до повного знищення школи, адже жоден подібний навчальний заклад не відновився після так званого «призупинення роботи». Це зрозуміло, що «закритий заклад для учнів» - це відкритий заклад для інших, почнеться розбирання та розкрадання приміщення. Наприклад, як дитячий садочок у с. Кунівка.

А діти народжуються, збільшується їх кількість. І що потім? Школи немає, вчителі, які навчали в нашій школі, пропрацювали достатньо великий проміжок часу, були для дітей другими батьками, яких учні любили та були від них у захваті — вже працюють в інших місцях. Ніхто не повернеться в сільську школу.

Тому ми, батьки, жителі сіл Кунівка, Ліщинівка, Галі-Горбатки, Яблунівка, Колісниківка, прохаємо районну раду, районний відділ освіти — будь-ласка, не дайте школі закритися, нехай діти закінчують свої шкільні роки там, де вони їх починали, де вивчали перші букви, де школа стала рідною. Нехай це невелика кількість учнів, але вони дружні, веселі, розумні, активні діти, які, можливо, в майбутньому стануть великими, відомими людьми.


Автор: Віра Пронженко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 червня 2012, 09:39 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації