Вхід | Реєстрація

Ветеранський чемпіонат. Тур 5. Коли забиває воротар

17-го червня на міні-футбольному майданчику пройшли ігри 5-го туру відкритого чемпіонату Новосанжарського району серед ветеранів. Запам’ятався цей тур грою воротаря «Дружби» Сергія Рудька, який, пропустивши три голи у свої ворота, у другому таймі забив чотири — в чужі.

Доки молоді та більш спритні гравці забивають голи та набирають очки у районному і обласному чемпіонаті, футбольні ветерани також не сидять склавши бутси. Уже близько місяця сім команд із Новосанжарського та Кобеляцького районів змагаються за титул чемпіона району з міні-футболу серед ветеранів. Перші кілька турів з певних причин ігри чемпіонату проводили на траві — на спеціально розміщених майданчиках на території центрального стадіону. Потім організатори турніру таки отримали дозвіл на проведення ігор на майданчику зі штучним покриттям. Із перших же ігор лідерство у турнірі захопила команда «Авангард» з Попового. Одні з головних фаворитів чемпіонату — ветерани новосанжарського «Стандарту» — відстали від лідера аж на чотири очки, зігравши унічию із командами Лелюхівки та Дрижиної Греблі.

Минулої неділі на міні-футбольному майданчику мала відбутися центральна гра усього першого кола. У особистому поєдинку мали зійтися саме «Авангард» та «Стандарт». Але, на превеликий жаль уболівальників, організатори змушені були перенести гру на прохання однієї з команд. Утім, два поєдинки, які таки відбулися недільного ранку, цілком компенсували відсутність головної гри.

У першому матчі зустрічалися «Колос» зі Стовбиної Долини та «Зоря» з Руденківки. Обидві команди мають у складі досить заслужених футбольних ветеранів, які хоч і бігають не так швидко, як у молодості, проте ще можуть показати клас при грі у пас. З початку зустрічі ініціативу захопили руденківські ветерани. Вони раз по раз намагались вивести на ударну позицію відомого своїм потужним ударом та веселим характером Григорія Руденка. Проте влучно пробити у нього все ніяк не виходило. А от стовбинодолинцям вдалася одна з контратак, після якої Віталій Писаренко точним ударом відкрив рахунок — 1:0.

Гравці «Зорі» заграли швидше, і це одразу ж принесло результат. Після проникаючої передачі Костянтина Коробкіна Володимир Овчаренко прийняв м’яча вже у штрафному майданчику суперника і з розвороту послав його у сітку воріт — 1:1. З таким рахунком закінчився перший тайм.

У таймі другому перевагою знову володіли руденківські ветерани. Але гравці «Колоса» раз по раз відповідали небезпечними контратаками. Після однієї з них головний ветеран свовбинян Віктор Коба, якого партнери по команді звуть просто «Батя», вийшов сам на сам із воротарем «Зорі». Але не зміг його переграти, хоча й пробивав точно у ближній кут. Кілька небезпечних моментів мав і Віталій Писаренко. Але його удари або блокували захисники, або відбивав воротар. Футболісти «Зорі» мали біля чужих воріт ще більше моментів, але свої комбінації ніяк не могли завершити точним ударом. У середині тайму м’яч таки влетів у ворота «Колосу». І забив його той-таки Григорій Руденко, який реабілітувався за всі свої попередні промахи. Після пасу з глибини поля Григорій зблизька переграв воротаря стовбинян  Святослава Кобу і приніс своїй команді перемогу — 1:2.

У другому матчі зустрічалися «Дружба» з Лелюхівки та «Зоря» із Супротивної Балки. У складі останньої на гру прибули лише чотири гравці, тому, за згодою суперників, п’ятим футболістом «Дружби» у цій грі став новосанжарець Павло Маник. При чому, зайняв він не звичне для себе місце у воротах, а грав фактично у нападі, раз по раз роздаючи партнерам точні передачі.

Саме «Зоря» відкрила рахунок… вже на перших секундах гри. Розвівши м’яч у центрі поля, команда одразу ж відправила його до воріт суперника після чудової командної комбінації — 1:0. За кілька хвилин футболісти з Супротивної Балки подвоїли рахунок у швидкій контратаці — 2:0. І лише тоді гравці «Дружби» почали раз по раз створювати свої моменти. Двічі не міг переграти воротаря ударами зблизька капітан лелюхівців Валерій Кулинич. А от його партнер Сергій Овчаренко, хоч і не з першої спроби, таки переграв воротаря суперників — 2:1. Однак ще до перерви футболісти «Зорі» знову збільшили перевагу до двох м’ячів: відзначився їх капітан Михайло Васюта — 3:1.

У другому таймі у складі «Дружби» сталися певні перестановки. Воротар Сергій Рудько вийшов грати у поле, а місце у воротах зайняв Іван Бровко. Ця тактична зміна одразу ж позначилась на грі команди. Оскільки у Сергія Рудька почали раз по раз виникати моменти біля чужих воріт. За кілька хвилин саме він скоротив відставання у рахунку — 3:2. Потім забив ще. І ще. Усього у другому таймі Сергій відзначився чотири рази. Ще два голи добавили його партнери. Футболісти з Супротивної Балки відповіли лише одним влучним ударом. І «Дружба», завдяки покеру свого воротаря, перемогла з рахунком 7:4.

Лідирувати у чемпіонаті ветеранів продовжує «Авангард», який провів всього чотири поєдинки. Кращим бомбардиром залишається форвард того ж «Авангарду» Олександр Шовкопляс, який забив суперникам уже 10 голів.

 

Відкритий чемпіонат Новосанжарського району з міні­футболу 2012 р. серед ветеранів

Турнірна таблиця

станом на 18.06.2012 р.

Назва команди

І

В

Н

П

М

О

1

«Авангард» Попове

4

4

0

0

22 : 7

12

2

«Дрижина» Кобеляцький р­н

6

3

1

2

21 : 13

10

3

«Зоря» Руденківка

5

3

0

2

12 : 14

9

4

«Стандарт» Нові Санжари

4

2

2

0

9 : 4

8

5

«Дружба» Лелюхівка

4

1

1

2

9 : 14

4

6

«Колос» Стовбина Долина

5

1

0

4

12 : 18

3

7

«Зоря» Супротивна Балка

4

0

0

4

10 : 25

0

Список бомбардирів: О.Шовкопляс («Авангард») ­ 10, В.Мороз («Дрижина»), В.Скалозуб («Авангард») ­ по 6, Г.Давиденко і В.Писаренко (обидва «Колос»), С.Овчаренко («Дружба») ­ по 5 м’ячів.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 червня 2012, 16:22 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації