Вхід | Реєстрація

«Труп був, а потім зник?!»

«Труп був, а потім зник?!»

2-го липня на черговій апаратній нараді у райдержадміністрації говорили про надзвичайні ситуації та ліквідацію наслідків стихійного лиха.

Почалася нарада з хроніки надзвичайних подій, з якою присутніх ознайомив представник райвідділу МНС. Зокрема, він повідомив, що 28-го червня на 178 кілометрі залізниці Полтава — Кременчук поїзд скоїв наїзд на 61-річну мешканку Руденківки. Жінка загинула на місці.

29-30 червня горіло болото між Лелюхівкою та Судівкою. Вигоріло близько 12 гектарів боліт, була загроза лісовому масиву, але завдяки спільним діям МНСників та працівників лісового господарства вогню не дали перекинутися на дерева. Директор ДП «Новосанжарський лісгосп» Василь Красюк розповів, що вихідні взагалі були дуже «цікаві». Загоралось то у Новосанжарському районі, то у сусідніх — Машівському чи Решетилівському.

— І скрізь причиною був людський фактор, — констатував Василь Федорович.

Після надзвичайних подій надійшла черга кримінальної хроніки. З нею присутніх ознайомив начальник штабу Новосанжарського райвідділу міліції Ігор Кіденко. І одразу ж отримав запитання від голови райдержадміністрації Сергія Шовкопляса.

— А що це у вас у сводках за інформація така: «Надійшла заява про те, що виявлений труп. Але при виїзді інформація не підтверджена». Це як? Труп був, а потім зник?! — здивувався голова РДА.

Ігор Кіденко пояснив, що нікуди труп не зникав. Його, власне, і не було. А схожі заяви до райвідділу надходять доволі часто.

— Телефонує людина, повідомляє про те, що виявила труп. Хоча насправді знайдений нею громадянин не мертвий, а перебуває у стадії сильного алкогольного сп’яніння. Ми виїжджаємо і, відповідно, повідомлення про виявлення трупа не підтверджується, — пояснив правоохоронець.

У другій частині апаратної сільські голови розповіли про хід ліквідації наслідків стихії. Галущиногреблянський сільський голова Володимир Коба повідомив, що ремонту даху наразі потребують лише 12 будинків села, тоді як постраждалих було більше двохсот. Та лишається ще велика кількість сінників, гаражів, сараїв та інших господарських споруд. Сільський голова зауважив, що швидко відновити дахи будинків мешканцям села допомогли агроформування. «Елеватор «Чиста криниця» видав у рахунок паїв 80 тисяч гривень готівкою та 4500 листів шиферу, «Чиста криниця» — 114 тисяч гривень та 3500 листів шиферу.

Іван Чечель, сухомаячківський сільський голова, повідомив, що на території Сухої Маячки від граду постраждали дахи 44 будинків. І практично всі вони вже полагоджені. Натомість, великою проблемою після буревію були дерева, які падали скрізь по селі.

— Тільки у мене особисто у дворі впало 15 дерев, — поділився Іван Анатолійович, — а по селу — близько 200!

Віктор Каргін, кустолівський сільський голова, розповів, що у Малих Солонцях, які також постраждали від стихії, лишилися неполагодженими дахи двох будинків. У більшості випадків люди перекривали хати власними силами. Але потім деякі зверталися до сільського голови з наріканнями.

— Вони говорять: це ж ми за свої гроші хати відремонтували! А держава що?! Дали он 500 тисяч на район — і де вони?! Я їм пояснюю, що ті 500 тисяч дали на об’єкти соціальної сфери — постраждалі клуби, ФАПи, школи, дитсадки. Але вони все одно чекають, доки держава щось їм виплатить.

Деякі кошти, щоправда, на ремонт житлових будинків усе-таки сільські ради отримають. Галущиногреблянська — 23 тисячі гривень, Кустолівська — 21 тисячу. Як їх розподілити між сотнями постраждалих — наразі будуть вирішувати на сесіях сільських рад.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 липня 2012, 12:45 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації