Вхід | Реєстрація

Війна з алергеном

Війна з алергеном

У Кобеляках триває боротьба з амброзією. Хоча не всі кобелячани бачать її результати.

Для більшості літо — це сезон відпочинку та фруктів, а для декого, на жаль, ще й алергій. Кобелячанам розслабитись не дає амброзія, яка завдає великої шкоди для здоров'я, особливо для чутливих людей. Захворювання, які вона викликає, різноманітні: від шкірних реакцій аж до бронхіальної астми. Потрапляючи в очі, ніс, бронхи, у людей, схильних до алергії, амброзія викликає нежить, сльозотечу, головний біль, підвищення температури. Як наслідок — втрачається працездатність. Лікування тривале і не завжди результативне.

До редакції «ЕХО» звернулись жителі вулиці Київської і повідомили, що неподалік їхнього багатоповерхового будинку росте амброзія у великій кількості. Людей хвилює те, що рослина починає цвісти, а отже, ризик небезпеки зростає в рази.

За коментарем ми звернулися до Олександра Ісипа. Він повідомив нам, що робота з винищення амброзії у місті триває, проте тільки в громадських місцях, а не на території житлових будинків. За словами міського голови, карантинні рослини викошуються працівниками комунальної сервісної служби кожного дня з четвертої години ранку і до дванадцятої.

Також ми вирішили почути думку провідного спеціаліста Державної інспекції карантинних рослин у Полтавській області Юрія Андрієнка. Він говорить, що про ситуацію на вулиці Київській чує вперше і обіцяє їх найближчим часом вирішити. Що ж стосується боротьби з амброзією на території району, то вона триває з травня. За цей час на громадян, на чиїх ділянках виявили амброзію, складено 12 протоколів. Розмір штрафу сягає від 170 до 250 гривень.

Юрій Андрієнко також повідомив, що найефективнішим методом боротьби з карантинними рослинами є виривання їх з корінням. І для того, щоб земельну ділянку повністю звільнити від амброзії, потрібно регулярно знищувати цей бур'ян протягом двох років.

— Скошення менш дієвий спосіб, бо призводить до того, що гілочки амброзії розгалуджуються і в подальшому рослина починає рости понад самою землею. Зрозуміло, що косарка її скосити вже не зможе. А рослина все одно дає насіння, хоча і не в такій великій кількості. До речі, воно може зберігатися в землі до сорока років, — підсумував Юрій Миколайович.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 липня 2012, 11:44 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. New York / 3 серпня 2012, 17:07
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
2. водій пише:
«винищувати буряни років 4...5, і не тільки у Кобеляках, а глобально. Насінина багатьох бурянів, у тому числі і амброзії, має до 5-ти років період консервації.»

Правильно. Тому робити це треба на початковій стадії росту. Якщо для цього треба 5 років — нехай. Але з мотокосою вони воюватимуть вічно.
2. водій пише:
«гербіцид використовувати не будуть, бо це набагато дорожче»
А платити людям, які косять амброзію
кожного дня з четвертої години ранку і до дванадцятої
дешевше? Та якщо й так, але ж це не діє. А Кобеляки не настільки багаті, щоб викидати гроші на безрезультатну хуйню.
2. водій пише:
«Реально дієвий метод боротьби із карантинними рослинами на певній території, це засівання рослинами конкурентами»
Теж вірно. Там можна ще якісь спеціальні гриби підсажувати. Але я думаю від такої задачі у відповідальних осіб вибухне мозок. Це ж тобі не мужика з косою поставити і сказати: "Оце відціля і до дванадцяти".

Змінено 03.08.2012, 17:09
2. New York / 3 серпня 2012, 22:28
4. водій пише:
«бабло... списувати кожного літа»

Хід думок вірний.
Ти ба як ми статтю гарно доповнили!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації