Вхід | Реєстрація

Кавуни продаватимуть лише до 15-ї години

Кавуни продаватимуть лише до 15-ї години

Влада Кобеляк вирішила обмежити час, протягом якого на площі Перемоги торгують овочами і фруктами.

У ході чергового засідання міськвиконкому, яке відбулось минулого четверга, перед його членами звітував директор кобеляцького районного ринку Владислав Прокопенко. Розповівши про загальну ситуацію на підприємстві, він окремо зупинився на проблемних місцях. Так, за словами директора, чимало нарікань з боку громадян і влади викликає торгівля засобами захисту рослин, читай — ядохімікатами, прямо на вулиці. Владислав Борисович пояснив, що розмістити даний, досить специфічний, крам на території ринку не дозволяють санітарні норми. Адже там отрута буде сусідити з продуктами харчування. Але з часом більшість підприємців повинні збудувати магазинчики, або встановити сучасні кіоски.

Міський голова Олександр Ісип задав питання щодо закінчення терміну договору оренди між райспоживспілкою та приватним підприємцем Сорокою. Прокопенко відповів, що цей термін спливає у травні 2013 року. Крім того вияснилось, що договір оренди не зареєстрований в установленому порядку. Причина — помилки у документах при визначенні меж земельної ділянки, на якій розміщений ринок. Також Владислав Борисович повідомив, що зараз на підприємстві є 404 місця для торгівлі, деякі з них пустують. Тут і виникла дискусія між ним і міським головою. Олександр Ісип запитав: «А якщо запросити на територію ринку продавців кавунів та овочів? А там, можливо, й підприємців, котрі продають свій крам на «підкові»? Надто ж багато нарікань з приводу того, що вони займають проїжджу частину. Про це і в ДАІ говорять, і депутати Володимир Рева та Олександр Мужайло.

— Ні, якщо дивитись на речі реально, то всі підприємці там не розмістяться. Та й під’їздів нормальних немає. Як вони підвозитимуть ті ж кавуни.

Ось так подискутувавши, вирішили все ж обмежити час торгівлі на площі Перемоги. Кавуни та дині там продаватимуть лише до 15-ї години. Владислав Прокопенко зауважив: «У принципі, так і повинно бути. Саме до 15-ї і повинен працювати ринок». Таке обмеження члени міськвиконкому мотивували бажанням навести порядок на площі Перемоги. Адже при торгівлі до пізнього вечора, як це відбувається зараз, двірники просто не встигають прибрати сміття.

 

Бруківка і клумби замість піддонів і кавунів

Зайшла розмова і про більш віддалену перспективу кобеляцького ринку. Стало відомо, що нині підприємець Сорока оформлює документи на право власності територією колишнього СТП. Це, колись потужне, автотранспортне підприємство вже давно припинило своє існування. І кілька гектарів землі на околиці Кобеляк фактично пустують. Саме там Сорока і планує облаштувати місця для торгівлі промисловими товарами, а продукти харчування продаватимуть на території нинішнього ринку. Саму ж площу Перемоги міська влада планує зробити місцем для відпочинку — із гарною бруківкою та клумбами. Та, безумовно, подібні плани потребують багато часу, грошей і бажання зацікавлених сторін.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 липня 2012, 14:23 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації