Вхід | Реєстрація

У селі Прогрес святкували День села

У селі Прогрес святкували День села

На свято були запрошені козаки Кобеляцького підрозділу Міжнародної Академії Козацтва: Микола Жук, Віктор Буряченко, Володимир Гук, Володимир Мигаль, Віктор Пищита, капелан кобеляцьких козаків Дмитро Кулічковський, Полтавське обласне відділення представляв генерал козацтва Микола Гаража — начальник штабу КГКП.

Традиційно було проведено посвяту молодих козаків. До лав кобеляцького козацтва вступили: Олександр Жук, Артур Пісковий, Віталій Майданник, Володимир Бажан. Юнаки дали клятву козацькому товариству, односельчанам, неньці Україні любити та захищати рідну землю, примножувати славні народні традиції, бути вірними синами своєї Батьківщини. Козаки-новобранці урочисто пообіцяли відстоювати споконвічні цінності українського народу: високу духовність, палкий патріотизм, любов до Бога, шанобливе ставлення до старших.

Потім силами Іванівської козацької застави (Сергій Буйнецький, Анатолій Дяченко, Сергій Шевченко) був проведений концерт. Програму свята продовжили козаки з Вільховатки та Малого Кобелячка — сім’я Соляників та Скубіїв.

Також відбулися змагання з перетягування канату, після яких жителі Прогресу причащалися козацьким кулішем та юшкою. А частували відпочиваючих отаман Микола Жук і його берегиня Галина.

Жителі села були у захваті від козацьких виступів, дуже радо зустрічали артистів та із захопленням підспівували їм.

«Хотілося б відмітити всіх тих, хто був причетний до організації свята, адже все пройшло на найвищому рівні», — сказала у своєму виступі сільський голова — берегиня козацтва Людмила Рибалко. Вона від імені присутніх подякувала козакам за прекрасну організацію свята, чудовий концерт, смачний куліш та юшку. А жителі Прогресу побажали козакам частіше навідуватися в їхнє село. Вислухавши усіх, отаман козацтва Микола Жук сказав: «У села є надія на краще, а ми будемо допомагати у цьому».


Автор: Віктор Буряченко, начальник штабу Кобеляцького підрозділу МАК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 серпня 2012, 16:24 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації