Вхід | Реєстрація

«Регіони» обіцяють світове визнання України і свій газ

«Регіони» обіцяють світове визнання України і свій газ

Партія регіонів у своїй передвиборчій кампанії ставить за мету світове визнання України. Про це сказано в передвиборчій програмі «Від стабільності до благополуччя», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

У документі наголошується, що в міжнародній політиці Партія регіонів виступає за збереження позаблокового статусу України як гарантії безпеки кожного громадянина.

Ще одна мета — набуття асоційованого членства в Європейському Союзі, створення Зони вільної торгівлі з ЄС, зняття візових бар’єрів між Україною та ЄС.

Партія регіонів також ставить своєю метою посилення економічного співробітництва в рамках ЗВТ з країнами СНД.

Також партія буде прагнути до відкриття для України ринків країн «Великої двадцятки» і країн, що розвиваються.

«Ми збільшимо видобуток власного вугілля, нафти і сланцевого газу. Почнемо розробку шельфових газових родовищ, розширимо використання енергії сонця, вітру та води», — йдеться в програмі.
Партія регіонів обіцяє забезпечити зростання ВВП в Україні мінімум 5 % на рік.

Крім того, програма передбачає забезпечення стабільності національної валюти.

Згідно з програмою, ці цілі будуть реалізовані за рахунок поетапного зниження податків на прибуток підприємств до 16 % у 2014 році, введення податкових канікул для IT та інноваційних проектів терміном на 10 років, надання вітчизняному виробництву доступних банківських кредитів.

Також Партія регіонів обіцяє скасувати обов’язковий призов у армію з 1 січня 2014 року.

 

Янукович обіцяє, що війни не буде

Президент Віктор Януко–вич обіцяє не допустити в Україні «політичних війн та протистояння».
Про це він заявив, виступаючи на з’їзді Партії регіонів.

— На цих виборах ми маємо продемонструвати свою відданість принципам демократії, верховенства права, високий рівень політичної і правової культури. Переконаний, що ми складемо цей іспит на «відмінно», — сказав президент. — Ми дамо гідну відповідь усім, хто намагається поставити під сумнів нашу здатність забезпечити прозорий та відкритий виборчий процес. Усім, хто прагне використати майбутню виборчу кампанію для чергової дестабілізації суспільно-політичної ситуації в країні, — наголосив Янукович.— Це має бути взірцева кампанія. Цю роботу ми маємо почати з себе, ретельно висуваючи кандидатів у список і на округах. Ми маємо привести людей, які будуть захищати виборців та йти на компроміс з опонентами, але не з совістю, — зазначив він.— Від нас залежить перетворення парламенту з закритого елітного клубу на орган, що захищає своїх громадян… Ресурс популізму вичерпався ще на минулих президентських виборах… Як гарант конституції, я жорстко реагуватиму на обмеження свободи слова і порушення виборчого законодавства, — наголосив Янукович.

Також він похвалився економічними успіхами України, неодноразово зазначивши, що «економічну руїну подолано». Зокрема, президент заявив, що інфляція в Україні нижче 0,1 %, та пообіцяв обмежити використання офшорів.

У своєму виступі Янукович також торкнувся теми корупції:

— Наша боротьба з корупцією викликала протидію, звинувачення у політичних переслідуваннях. Але у корупції немає партійності. Цей трюк не пройде.

 

Експерти: вибори Ради сфальсифікують

Усі експерти, опитані фондом «Демократичні ініціативи», одностайно заявили, що вибори до Верховної ради не будуть проведені чесно та без фальсифікацій.

Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на результати відповідного опитування.
При цьому 61 % опитаних експертів допускає, що результати виборів можуть бути перекручені, 28 % упевнені, що обов’язково все буде підтасовано, 9 % вважають, що будуть окремі порушення, але вони істотно не вплинуть на загальний результат.

З опитаних 91 % переконані, що найбільш розповсюдженою формою порушень на виборах стане використання адміністративного ресурсу в інтересах окремих партій чи політиків.

Серед інших порушень експерти виокремили підкуп виборців протягом виборчої кампанії, пряму фальсифікацію результатів виборів при підрахунку голосів або складанні протоколів та застосування санкцій проти суб’єктів підприємницької діяльності, які беруть участь у виборчій кампанії або виступають донорами політиків чи партій.

Крім того, на їхню думку, серед порушень буде також прямий і прихований тиск, погрози переслідування кандидатів або активістів політичних партій, тиск на ЗМІ та махінації зі списками виборців.

На запитання, чи є вибори в Україні реальним механізмом впливу громадян на владу, 41 % опитаних висловили згоду з цим твердженням, 36 % сказали, що в основному не згодні, 8 % — зовсім не згодні, 7 % — повністю згодні, ще 8 % не змогли відповісти на запитання.

Крім того, експертам було поставлене питання про те, що, на їхню думку, найбільше заважає виборам в Україні стати механізмом впливу громадян на владу, при цьому назвати можна було всі фактори, які вони вважали необхідними.

70 % експертів вважають, що головним фактором є невимогливість громадян до своїх обранців, 69 % — відсутність постійного громадського контролю над обраною владою, 57 % — невиконання передвиборчих обіцянок, 43 % — невідповідність проведення виборів демократичним стандартам.
Опитування проводилося в липні, усього було опитано 140 експертів, з них 43 особи — соціологи й політологи, 28 — журналісти, 71 — представники громадських організацій, 3 — юристи, 2 — політтехнологи, решта представляють інші професії.


Автор: За матеріалами «Української правди»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 серпня 2012, 13:00 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації