Вхід | Реєстрація

Санепідстанція не рекомендує купатися у Ворсклі

Вже кілька тижнів поспіль Кобеляками ширяться чутки про якусь загадкову «паличку», виявлену у місцевій річці.

Люди навіть розповідають один одному про погіршення самопочуття після купання у Ворсклі. Говорять і про аншлаги, які збераються на її берегах та про те, що міська влада закликає утриматись від водних процедур у відкритих водоймах.

Головний державний санітарний лікар Кобеляцького району Валентина Семиног назвала достовірною інформацію про виявлення у воді значної кількості шкідливих бактерій. У народі — кишкової палички. Перевищення допустимої норми шкідливої мікрофлори було зафіксоване два тижні тому. Санітарні лікарні одразу повідомили про це владу і населення. А працівники міськради поряд із пляжами розмістили оголошення із застереженням про небезпеку купання.

Згодом ситуація покращилась, а аналізи проб річкової води навіть зафіксували нижчу норми кількість бактерій.

Але у вівторок, 7 серпня черговий аналіз показав — бактерій у воді вдвічі більше норми. Хоча Валентина Семиног дещо заспокоїла, роз’яснивши: «Ця паличка не є патогенною, тобто напряму не призведе до захворювання. Але потрапивши в ослаблений іншою хворобою організм, вона може ускладнити перебіг вже набутої раніше хвороби або спричинити незначний розлад здоров’я. Тому ми поки що лише закликаємо не купатися в річках взагалі або хоча б не допускати попадання води до рота. Якщо ж ми виявимо патогенні організми, то одразу заборонимо купання, а наші фахівці навіть чергуватимуть на пляжах».

Фахівець вважає, що причиною збільшення кількості шкідливих мікроорганізмів у воді є аномальна спека та обміління річок. За словами Валентини Семиног, вже навіть фіксуються випадки загибелі риби. Це теж через спеку.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 серпня 2012, 12:41 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. водій / 12 серпня 2012, 22:22
Фахівець вважає, що причиною збільшення кількості шкідливих мікроорганізмів у воді є аномальна спека та обміління річок.
а я, не фахівець, переконаний що причиною являється людина
2. New York / 16 серпня 2012, 06:42
вже навіть фіксуються випадки загибелі риби. Це теж через спеку.

Україні тільки африканського клімату і нехватає для повної схожості.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації