Вхід | Реєстрація

На місце голови — три кандидати

На місце голови — три кандидати

У Світлогірську стартувала кампанія з виборів сільського голови.

За останні кілька років Світлогірська сільрада стала ледве не найпроблемнішою у всьому Кобеляцькому районі. В основному — через земельне питання. Близькість до Дніпра Світлогірського та Кишеньок, зробили їх місцями дуже привабливими для розвитку туристичного бізнесу. І почалася стихійна та узаконена забудова, справжня війна за береги. Не обійшлося і без невід’ємних супутників земельних конфліктів — корупції та хабарництва. У результаті проти Світлогірського сільського голови Віктора Жука порушили кримінальну справу. Він вже відбуває покарання. Дещо пізніше зі скандалом, «грюкнувши дверима», пішла із посади його заступник Наталія Петренко. Нині обов’язки сільського голови виконує секретар ради Наталія Семенець.

Позачергові вибори світлогірського сільського голови призначили на 9 вересня. Уже створена і працює виборча комісія під керівництвом Ольги Худик. Вона розповіла кореспонденту «ЕХО», що відповідний штат працівників уже набраний. Виборчі комісії укомплектовані досвідченими людьми, які неодноразово брали участь у їх роботі. Проблем із фінансуванням місцевої виборчої кампанії немає. Бажаючих працювати у комісіях теж не бракує. Адже лише член ДВК отримає 250 грн. Для Світлогірського, за кілька днів роботи, це багато.

А ось претендентів на вакантну посаду поки що обмаль. Станом на 14 серпня бажання балатуватися виявили лише 3 людей. Це — Тамара Гординська, директор місцевої школи, депутат Кобеляцькою райради від «БЮТ-Батьківщина», Ігор Брашко, співробітник Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ та безробітня Катерина Клевайчук. Усі троє йдуть на вибори як самовисуванці. Нинішній очільник сільради Наталія Семенець боротися за посаду сільського голови відмовилася.

Останній день реєстрації кандидатів на посаду Світлогірського сільського голови спливає 15 серпня. Ми обов’язково повідомимо читачів про те, чи з’явилися нові бажаючі очолити орган місцевого самоврядування, який має скандальну славу. Повідомимо й про те, чим закінчаться вибори.

На фото: Ольга Худик обіцяє що вибори таки відбудуться


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 серпня 2012, 14:49 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації