Вхід | Реєстрація

Усі, хто по «телеку» - свині!

Схоже на те, що кобелячани не задоволені сьогоднішньою українською владою. І збираються її змінити.
Днями співробітники «ЕХО» провели на вулицях райцентру опитування. Воно мало на меті визначити настрої земляків щодо майбутніх парламентських виборів.

Ми не вперше проводимо подібні опитування. І щоразу наголошуємо, що вони не мають статусу репрезентативних. Тобто ми не претендуємо на те, що результати отримані нашими співробітниками мають остаточний характер і на 100% відображають політичні та інші симпатії кобелячан. Адже «ЕХО» — це всього-на-всього газета, а не соціологічна агенція чи інститут. І ми не маємо відповідної фінансової, організаційної та методологічної бази, щоб проводити повноцінні соціологічні дослідження. Але оскільки намагаємось працювати чесно, не перекручуючи і не підтасовуючи отримані дані, то практично завжди наступні вибори підтверджують правильність отриманих нами результатів та даних прогнозів.

Цього разу співробітниця «ЕХО» Дарія Старостіна добросовісно опитала на вулицях Кобеляк 55 чоловік віком від 18 до 65 років. Здебільшого це були жителі райцентру. І одразу виявилась досить цікава тенденція. Земляки стали менш довірливими і безпечними, відповідаючи на запитання про політику. Якщо раніше практично кожен погоджувався на розмову і розповідав про власні політичні симпатії, то зараз десять відсотків респондентів категорично відмовились відповідати на запитання. Відмову мотивували або таємницею волевиявлення або загальною відразою до політики. Говорили і про страх перед можливими репресіями за політичні переконання. Саме тому майже ніхто не погодився фотографуватись і розлого прокоментувати свої партійні уподобання.

Близько 15 відсотків опитаних людей заявили, що на вибори не йтимуть взагалі або ще не визначились із тим за кого голосуватимуть. Ті ж, хто визначився, відповідали швидко і чітко, що свідчить про сталі і свідомі переконання.

Скептики говорили про те, що від їх вибору нічого не зміниться, адже результати волевиявлення у будь-якому разі буду сфальсифіковані. Одна жіночка поважного віку заявила, що завжди голосує за порадою сусідів. Чоловік років 50-ти сказав: «Усі, хто по тєлєку - свині! Вірити їм не можна! Тому на вибори я не піду.» Дехто говорив, що «мафія безсмертна», певно натякаючи на перемогу існуючої влади. Та все ж більшість опитаних висловили бажання проголосувати за зміну влади в Україні. Віддати свої голоси «Об’єднаній опозиції» готові 19 із 55 респондентів. Партію Регіонів мають намір підтримати 9 чоловік. Потрібно відзначити, що перед минулими президентськими виборами у Кобеляках перевага опозиційних політиків не була такою значною. На третьому місці, дещо не очікувано, опинилась партія Віталія Кличка «Удар». Напевно це свідчить про попит на так звану «третю силу». Люди вже не довіряють ні владі, ні опозиції і прагнуть, щоб в Україні   з’явились нові політики. Традиційно отримують свою частку підтримки комуністи і соціалісти, збільшилась кількість тих, хто симпатизує тягнибоківській «Свободі». Є й такі, що довіряють телевізійному проекту під назвою «Україна - вперед!».

А ось кандидатам-мажоритарникам потрібно готуватись до впертої і безкомпромісної боротьби, а ще витратити чимало зусиль та грошей на політичну агітацію. Адже дуже багато респондентів майже нічого про мажоритарників не знають. Найбільш впізнаваними виявились нинішній депутат Верховної Ради від Партії Регіонів Олексій Лелюк та кобелячанин, депутат полтавської обласної ради від «Батьківщини» Анатолій Шкарбан. Та не вони виявились лідерами нашого опитування. Лідирують, у всякому випадку на сьогоднішній день, новосанжарський селищний голова Андрій Река та полтавський журналіст Олександр Кулик. Хоча саме щодо них велика кількість респондентів задавали зустрічне запитання: «А хто це такий?», і вже після отриманої відповіді висловлювали готовність за них проголосувати.

 

Результати опитування:

Об’єднана опозиція — 19

Партія Регіонів — 9

Кличко «Удар» — 8

Комуністична — 5

Соціалістична — 4

Свобода — 3

Королевська «Україна вперед!» — 2

Не йтимуть на вибори — 5

 

Мажоритарники:

Кулик — 15

Река — 14

Шкарбан — 11

Лелюк — 10


Автор: Ігор Філоненко, Дарія Старостіна


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 серпня 2012, 15:37 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації