Вхід | Реєстрація

Із незалежністю

У день виходу цього номера «ЕХО» Україна буде святкувати 21-річницю Незалежності України. Хоча, як сказати — святкувати. Більшість українців у цей день банально питимуть горілку. Деякі вдягнуть вишиванки. І теж питимуть горілку. Хоча мені особисто не хочеться святкувати. Тому що святкувати насправді нічого.

Минув 21 рік незалежності, а в Україні досі не розібрались — потрібно чи все-таки не потрібно говорити українською мовою. Вирішили, що потрібно — але не скрізь, не усім і не дуже гучно. Натомість потрібно підтримати замучений переслідуваннями і знущаннями «русский язик». Тепер більшість східних і центральних областей із радістю можуть узаконити так звану «регіональну» мову. Краще б уже назвали її мовою Регіонів. Насправді за цією підтримкою «русского» буде слідувати тільки одне: згортання української мови в Україні. А ми будемо святкувати День Незалежності. І пити горілку. І кричати: «Будьмо, гей!» Поки що це можна — значить, ми незалежні. Правда ж?

Минув 21 рік незалежності, а в Україні раптом почали виповзати із темних кутків комуністичні вампіри та перевертні. 21 рік ми нібито намагалися позбутися сумної спадщини Радянського Союзу. Але так і не позбулися. Зараз того і чекай, що завтра вийдеш на вулицю, а там розвіваються червоні прапори комуністів, під якими пролили кров не одного мільйона українців. Нащадки цих українців чомусь швидко забули про голодомор, репресії та винищення української інтелігенції. І за прогнозами соціологів готові вже на цих виборах віддати за комуністів до 10 відсотків голосів. А ми давайте радісно відсвяткуємо День Незалежності. І вип’ємо за здоров’я Леніна, Сталіна та їх прибічників. Раптом завтра комуністи прийдуть до влади? А ми вже будемо готові!

21 рік незалежності минув. А у нас так і не з’явилося почуття власної гідності. Не лише у рядових українців — у перших осіб держави. Прем’єр-міністр нашої країни Микола Азаров заявляє: «Россия остается для меня Родиной». Гм. І це людина, яка повинна працювати, щоб зростали економічні показники в Україні? Чи, може, він все-таки працює не на благо нашої країни, а на добробут своєї «Родіни»? Президент України Віктор Янукович також періодично забуває про власну гідність. Інакше як пояснити, що він три години чекає очільника сусідньої держави Володимира Путіна, доки той п’є пиво і фотографується із знайомими байкерами? І плювати, що таким зневажливим ставленням Путін образив не лише Януковича, а всіх українців, яких взагалі-то він має представляти, як Президент країни. Нічого. Ми й не таке терпіли. Тому на День Незалежності радісно вип’ємо за здоров’я «наших братьєв» із Кремля. Може ж, вони нам газ дешевше продадуть, або що?

Найсумніше те, що ця незалежність, яку ми всі будемо святкувати, більшості українців так і не стала потрібною. Один мій знайомий так характеризує нинішню ситуацію в Україні:

— Якщо завтра Путін введе в Україну війська, то вони спокійно пройдуть східні та центральні області. І зупиняться лише на межі із західними областями. Бо там почнеться збройний опір…

А ви говорите — незалежність…


Автор: Володимир Паршевлюк


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 серпня 2012, 08:54 | Нові Cанжари | Редакційна


1. New York / 25 серпня 2012, 06:37
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
А ви говорите — незалежність
Один іноземець із дуже-дуже благополучної країни сказав мені: "Років через 40-50 все у вас буде добре."
Я, спираючись на свій вік і на середню тривалість життя в Україні, зауважив: "Так я вже, напевно, мертвий буду," на що той весело відповів: "Ні. Ти будеш сидіти у себе на ґанку із ціпком, питимеш каву або водку (сміється) і згадуватимеш таке — а той дядько таки, блядь, мав рацію."
Хотілося б у це вірити. Хоч і довго це — 40-50 років.

P.S. Слово "блядь" із дослівного перекладу.
2. водій / 25 серпня 2012, 13:02
Незалежність, сама по собі, по своїй суті, у чистому виді, це багато. Це велике здобуття. Це свобода, це усе. Інша справа - "наше насілєніє". Незалежністю треба вміти користуватися. Сама по собі незалежність нічого не принесе. Все полягає у тому, що усі перспективи здобутої незалежності, а їх нереально недооцінити, ми спустили собаці у пердяльник.

Це рівнозначно як алкашові подарити десять штук баксів. Ви будете шоковані, але максимум через два місяці, від них не лишиться ніякго сліду. Хоча на ці гроші, можна розпочати вдалий бізнес, нове життя, на котре він одвічно жаліється як на головну причину свого алкашизму. Ось так виглядає схема незалежності наданої "нашому народу".

Так шо не треба котити бочку на незалежність. Причину гузна, шукайте у собі.
3. ясен / 26 серпня 2012, 06:17
ЛЮДИНУ ПОВАЖАЮТЬ ,ЯКЩО ВОНА ПОВАЖАЕ СЕБЕ. мИ НЕ НАСІЛЕНІЕ , МИ УКРАЇНЦІ.і ТИ ВОДІЙ - ТАКОЖ НАПЕВНЕ УКРАЇНЕЦЬ. ЦЕ ЛИШЕ ПОЧАТОК . СПРАВЖНЯ НЕЗАЛЕЖНІСТЬ В МАЙБУТНЬОМУ.




4. эх хо / 28 серпня 2012, 16:03
Да,мы все должны верить в светлое БУДУЩЕЕ!!!Тогда и жить всем станет лучше и веселее .И станут все НЕЗАЛЕЖНЫМЫ(кто от чего)и счастливыми.Но чтобы приблизилась :
« СПРАВЖНЯ НЕЗАЛЕЖНІСТЬ В МАЙБУТНЬОМУ. »нужно любить свою страну,а не свой кошелек.
5. ясен / 1 вересня 2012, 21:43
согласен на 100 процентов с ЭХ ХО
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації