Вхід | Реєстрація

«Або людина голосує, або їде відпочивати»

На щотижневій нараді у голови райдержадміністрації говорили про майбутні вибори.

Цього тижня головував на нараді заступник голови РДА Володимир Борт. На початку засідання він поцікавився переліком надзвичайних подій. Начальник райвідділу МНС Юрій Шило з місця доповів, що минулого тижня нічого надзвичайного в районі не трапилося. З місця хотів виступити і представник райвідділу міліції  Олександр Віхтенко, але головуючий все ж таки запросив його до трибуни:

— Виходьте сюди, а то всі привикнете з місця доповідати.

Після озвучення цифр статистики Володимир Борт попрохав на наступну нараду провести аналіз кримінальної ситуації за останній місяць.

— І покажете нам динаміку: де найбільше сталося злочинів протягом місяця. У якій сільській раді найбільше крадуть, у якій — хуліганять, — дав доручення заступник голови РДА.

Далі на трибуну піднялася начальник Відділу ведення Державного реєстру виборців Новосанжарської РДА Світлана Дрига. Вона розповіла присутнім про підготовку до виборів у Верховну Раду, які пройдуть 28-го жовтня, і зупинилася на питаннях, які найчастіше виникають у виборців.

— Буває, що люди не знаходять себе у виборчих списках. Або в ці списки внесені неправильні дані. У такому разі людина може звернутися до нашого відділу і ми вирішимо це питання, — пояснила Світлана Василівна.

Далі вона навела приклади позитивного досвіду роботи з минулих виборів. Тоді у третини виборців у списках не були зазначені адреси проживання. Працівники відділу до початку виборів зуміли шляхом запитів дізнатися цю інформацію та вчасно її внести до списків.

28-го жовтня у Новосанжарському районі зможуть проголосувати близько 29 тисяч виборців (зараз їх кількість складає 28901). Кожен із них за два тижня до виборів отримає іменне запрошення із вказаною у ньому адресою виборчої дільниці. Якщо ви знаєте, що з ряду причин не зможете 28-го жовтня проголосувати за місцем проживання, то вам потрібно заздалегідь звернутися до відділу реєстру виборців, отримати там спеціальне посвідчення і проголосувати там, де ви будете перебувати у день виборів. Але звертатися до відділу потрібно не пізніше, як за п’ять днів до дати виборів, оскільки після цього ніякі зміни у виборчі списки вже не вносяться.

Наостанок, відповідаючи на питання з залу, Світлана Дрига підкреслила, що на цих виборах відкріпних талонів не буде.

— А якщо людина приїде у санаторій відпочивати зі Львова? Де вона буде голосувати?! — поцікавився головний інженер Новосанжарського УЕГГ Іван Бодак.

— Свідома людина має визначитись заздалегідь, де вона буде голосувати. І потурбуватись про отримання тимчасового посвідчення. Інакше вона або голосує, або їде відпочивати, — пояснила Світлана Дрига.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 серпня 2012, 12:40 | Нові Cанжари | Політика
1. водій / 2 вересня 2012, 13:15
Багато народу на вибори не йдуть, в знак того що мовляв пішли вони на.... Це величезна помилка. Голоси усих хто не прийде, направлять на користь тих кому треба. Тоб то якщо петров не прийшов на вибори, це автоматично буде означати що він проголосував за нинішню владу, котра нажимає на виборчі ричаги.

А тому, шановні, якщо ви хочете усих послати на... на вибори треба тим більше обовязково зявитись, і перекреслити усих. Тільки тоді ви виконаєте свою міссію, стосовно протесту і посилання.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації