Вхід | Реєстрація

Їх слава не помре

Історія мого козацького народу наскільки ж славна, настільки ж і драматична. Це був народ прадавньої цивілізації, який приніс культуру своїх попередників у Європу, Єгипет, Азію, Індокитай…

Спливають роки, змінюються люди, але завжди у народній памяті залишається подвиг козаків, які боронили рідну землю від ворожої навали і загинули смертю хоробрих на полтавському полі брані, що нині йменується полем Полтавської битви (шведські редути). Зараз на цьому місці встановлені памятні знаки загиблим воякам шведського короля Карла ХІІ та росіянам. А поряд у придорожніх зарослях ледве проглядається металевий хрест з написом «Українським козакам загиблим на цьому полі за волю Батьківщини у 1709 році».

Слава про нащадків козацького роду живе донині у сердцях українського народу, як приклад непоборності, святості вільного духу.

У останні серпневі дні цього року рада отаманів Полтавщини прийняла рішення про спорудження на одному з редутів Полтавської битви памятника загиблим козакам. Кобеляцьку делегацію на цьому заході представляли козаки Полтавського козацького гвардійського корпусу МАК Віктор Буряченко, Олександр Тихоненко, Володимир Мигаль.

На початку зібрання виступив кошовий отаман Полтавського козацького полку імені Миколи Міхновського Анатолій Лещенко, який привітав присутніх зі святом Державного Прапора та Днем Незалежності України. Він запропонував учасникам заходу встановити тимчасовий хрест на місці спорудження памятника загиблим козакам у 1709 році.

Хрест, встановлений сподвижниками козацького роду, засвідчує про непохитну вірність козацьким традиціям, їх честі, по-лицарськи мужності, хоробрості та вільному духу козаків.

Цього дня відбулася ще одна приємна подія — полковника козацтва Володимира Мигаля (с.Бутенки) було нагороджено орденом Покрови Пресвятої Богородиці.

Ми, козаки, були, є, і будемо з народом.


Автор: Олександр Тихоненко, прес-секретар Кобеляцького підрозділу МАК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 вересня 2012, 19:19 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації