Вхід | Реєстрація

Педагоги підвели підсумки своєї роботи

Педагоги підвели підсумки своєї роботи

Минулого четверга освітяни району збиралися в Центрі культури та дозвілля на щорічну серпневу конференцію, щоб підвести підсумки роботи освітянської галузі та окреслити завдання на новий навчальний рік.

30 серпня, у залі Центру культури та дозвілля святково вбрані педагоги та гості дійства зайняли свої місця. Спершу на сцену піднялися юнаки та дівчата, яким нещодавно виповнилося шістнадцять років. В урочистій обстановці завідувач Кобеляцького сектору ДМС України в Полтавській області Юлія Котенко вручила їм паспорти громадян України.

Після цього директорам Кобеляцької ЗОШ № 2, Дашківської та Шенгурівської ЗОШ передали ключі від нових шкільних автобусів.

Голова РДА Анатолій Таранушич зазначив, що два з них придбано за кошти державного бюджету, один — за спонсорські.

Далі присутнім оголосили, що цього року освітянська галузь району поповнилась сімнадцятьма молодими спеціалістами. Кожного з них викликали на сцену, представили своїм колегам та, відповідно, вручили подарунки. Вже біля сцени на них чекали директори та педагоги, які також прагнули привітати їх, тільки вже особисто.

Після урочистостей приступили до розгляду важливих для освітян питань. Як зазначила у своїй доповіді під назвою «Якісна освіта: шляхи її оновлення» начальник відділу освіти Наталія Коваль, усі навчальні заклади району підготовлені до нового навчального року. Вона детально розповіла про тенденції розвитку дошкільної, початкової та середньої школи. Зокрема нагадала про те, що з 1 вересня здійснюватиметься впровадження нового Державного стандарту початкової загальної освіти. Він передбачає обов’язкове вивчення іноземної мови з першого класу, а інформатики — з другого. Викладатимуть іноземну мову в районі 26 відсотків вчителів початкових класів, які мають відповідну спеціалізацію, 59 відсотків — учителі іноземної мови, 15 відсотків — не фахівці, які пройшли курсову перепідготовку. Зі слів начальника відділу освіти, педагоги можуть забезпечити повноцінне викладання іноземної мови з першого класу.

Також Наталія Мефодіївна зазначила, що у 2012-2013 навчальному році в районі будуть функціонувати 39 денних загальноосвітніх навчальних закладів комунальної форми власності. У них, згідно з перспективною мережею, навчатимуться 4099 учнів. А це, нажаль, на 160 учнів менше, аніж минулого року.

Що стосується забезпеченості підручниками у цьому навчальному році, то загальний показник для учнів 1-11 класів району становить 96,76 відсотка. Першокласники забезпечені підручниками стовідсотково. Відсоток забезпечення комп’ютерною технікою у Кобеляках — 38 відсотків, у сільській місцевості — 51.

Далі слово взяв Анатолій Таранушич. Він привітав педагогів з новим навчальним роком. Обговорив з ними проблеми освітянської галузі, їхні досягнення та плани на майбутнє. На завершення свого виступу голова РДА побажав освітянам міцного здоров’я та успіхів.

Яскравим завершенням конференції стало урочисте нагородження. Педагогічні колективи та їхні керівники були відзначені грамотами, квітами та грошовими винагородами.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 вересня 2012, 12:47 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації