Вхід | Реєстрація

Нові правила видачі паспортів громадян України та реєстрації місця проживання фізичних осіб

З 1-го серпня підрозділи Державної міграційної служби України почали роботу з видачі паспортів громадян України, реєстрації місця проживання фізичних осіб, а також виконання інших функцій, визначених законодавством України про громадянство та імміграцію (до цього часу ці функції виконували підрозділи МВС).

У новому документі є ряд істотних змін, а саме: Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо реєстрації місця проживання та місця перебування фізичних осіб в Україні», який прийнятий 5 липня 2012 (№ 5088-VI) та вступив в дію, внесені зміни до законів України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні», а також до Закону «Про військовий обов’язок і військову службу».

Основні зміни

• Тепер реєстрація та зняття з реєстрації проходить в один день та в одному місці. Таким чином людині тепер не потрібно їхати, наприклад, в Дніпродзержинськ, для зняття з ре6 єстрації, якщо він має намір зареєструватися в Києві — достатньо звернутися в територіальний підрозділ Державної Міграційної служби за новим місцем проживання;

• Реєстрація місця проживання не прив’язана до постановки на облік військовозобов’язаних і призовників. Таким чином, зареєструватися за новим місцем проживання тепер можна до становлення на облік у військкоматі. При цьому, саме становлення на облік військовозобов’язаних і призовників залишається обов’язковим; а органи реєстрації зобов’язані щомісячно повідомляти військові комісаріати про реєстрацію (зняття з реєстрації), місця проживання чи перебування призовників і військовозобов’язаних.

• Значно розширено коло підстав для зняття з реєстрації. Якщо раніше це була заява чи рішення суду, то сьогодні зняття з реєстрації можливе також у разі припинення підстав на право користування житлом, або законних підстав для перебування на території України іноземців та осіб без громадянства. Наприклад у разі закінчення строку дії договору оренди можливо зняти зареєстровану особу за заявою власника житла.

• Оформлення паспортів громадян України відтепер проводять територіальні підрозділи Державної міграційної служби. Наказом МВС України № 320 (вступив в силу 27.07.2012) затверджено нові правила оформлення і видачі паспорта громадянина України. Зокрема змінена процедура видачі паспорта — тепер документи для оформлення паспорта громадянина України подаються безпосередньо в територіальні підрозділи Державної Міграційної служби, а не в житлові контори, як було раніше. Ця норма повинна прискорити процес оформлення паспортів громадян України.

Також наказом вирішено питання реалізації права людини на транскрибований запис імені відповідно до його національної традиції, чого не було раніше. Тобто в українському паспорті російське ім’я «Николай» може бути, за бажанням громадянина, відтворене на українську мову як «Николай».

Довідка. Новосанжарський РС УДМС України в Полтавській області знаходиться за адресою: Нові Санжари, площа Перемоги, 1; тел.: 3-14-92.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 вересня 2012, 10:30 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації