Вхід | Реєстрація

Сумний рекорд «Стандарту» або Як «Баранович уключив табло!»

Сумний рекорд «Стандарту» або Як «Баранович уключив табло!»

У черговому матчі обласної першості наша команда двічі зрівнювала рахунок, мала гарний шанс забити переможний м’яч, але пропустила у свої ворота і знову програла.

Деякі вболівальники (у числі яких був і сам автор) буквально на хвилину спізнюються на початок матчу між «Стандартом» та «Карлівкою-2». Картина, яку вони бачать на полі, видається майже ідилічною — «Стандарт» гостро атакує, гості захищаються. І все начебто добре, якби не маленький нюанс — рахунок уже 0:1 на користь «Карлівки-2».

— Забили на двадцятій секунді, — пояснюють уболівальники, які прийшли вчасно, — удар був із-за штрафної. М’яч якось під рукою вратаря залетів.

Цей пропущений гол був настільки раннім, що деякі з гострих на язик уболівальників навіть порадили його зафіксувати документально:

— І у книгу Рекордів Гінесса! Хоть так туда попадем!

На жаль (чи на щастя) у Книгу Гінесса «Стандарт» все ж таки не потрапить. Хоча б тому, що найшвидший гол у історії футболу пропустила інша команда з України. Був це клуб «Фенікс-Іллічівець» і йому забили прямим ударом з центру поля вже… на третій секунді гри!

Тим не менше, наші футболісти пропускають гол вже на першій хвилині. І змушені з самого початку великими силами йти вперед. У цей час Анатолій Чумак у мікрофон зачитує склад нашої команди. У воротах — Євген Довгаль; у захисті — Андрій Томілін, Станіслав Мокрий, Олег Міщенко, Павло Красноплахтич; у півзахисті — Сергій Соломашенко, Віталій Гарець, Олександр Кириленко, Владислав Мокляк, Максим Калюжний; єдиного нападника знову грає Євген Нестеренко.

Після пропущеного м’яча наші футболісти створюють кілька небезпечних моментів. Вони, зрештою, призводять до забитого голу. Спочатку партнери виводять Віталія Гарця сам на сам із воротарем суперників. Здається, що Віталій затягує з ударом і його зараз накриють захисники, але в останню мить він пробиває по воротах і... влучає у поперечину, що викликає видих розчарування у більшості глядачів. Утім, сумувати їм доводиться недовго. Після подачі кутового той-таки Гарець грає на випередження і зрівнює рахунок — 1:1.

Здається, що у цей момент «Стандарт» має непоганий шанс перехопити ініціативу у грі. Але команда у контратаці пропускає не зовсім логічний і образливий м’яч. Після вкидання з глибини поля за м’яч борються наш захисник Стас Мокрий і форвард суперників. Останній виборює собі м’яч, при цьому здається, що робить накладку. Але суддя на це не реагує. Форвард виходить сам на сам і б’є точно у ближній кут воріт — 1:2.

УПід час перерви у нашій команді стається заміна. Віталій Баранович змінює автора голу — Віталія Гарця. Наша команда знову тисне суперників. І знову марнує кілька хороших моментів. Так, після чудового сольного проходу Барановича і пасу від лицьової Євген Нестеренко не попадає у ворота з лінії воротарської. Але після кількох атак наші таки зрівнюють рахунок. Станіслав Мокрий закидає м’яч на Сергія Соломашенка. Той спочатку пробує пробити головою, але потім, після відскоку м’яча, потужно пробиває правою. Круглий влітає у ворота повз ошелешеного воротаря — 2:2!

За кілька хвилин наші мають виходити уперед. Євген Нестеренко у центрі штрафної приймає м’яч на груди, кладе корпус і пробиває зльоту. Здається, що м’ячу нікуди діватися, окрім як у ворота. Але він прилітає просто у руки воротаря.

Не забиваєш ти — забивають тобі. Гості заробляють штрафний у двадцяти метрах від воріт Євгена Довгаля. Після подачі наші захисники не справляються із суперниками, трапляється мінімальний рикошет від гравця «Карлівки-2» і м’яч практично по центру влітає у наші ворота — 2:3.

До кінця гри лишається кілька хвилин. Але і за цей час у наших гравців виникає чудовий момент, щоб бодай зрівняти рахунок. Віталій Баранович отримує м’яча у штрафній суперника і пробиває по воротах. Але м’яч летить значно вище воріт. Десь у напрямку електронного табло, яке стоїть за воротами.
— Баранович уключив табло! — іронізує хтось із уболівальників на трибуні.

До речі, новеньке табло, яке новосанжарцям презентували на святі Першого дзвінка, на цьому матчі чомусь так і не запрацювало. Напевно, з технічних причин. Може, це й на краще, адже цього тижня на ньому висвічувались би дуже неприємні для глядачів цифри — 2:3  на користь гостей. Наступну домашню гру «Стандарт» проведе 23-го вересня, у цей день наші футболісти приймуть команду «Олімп» із Широкої Долини. Юнаки зіграють о 14:00, основні склади — о 16:00.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 вересня 2012, 09:48 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації