Вхід | Реєстрація

«Не може село жити без точки!»

«Не може село жити без точки!»

На черговій щотижневій нараді у голови райдержадміністрації говорили про алкоголь та культуру.
Розпочалася нарада своєрідним «розбором польотів». Не встиг представник райвідділу міліції Олександр Віхтенко ознайомити присутніх із цифрами статистики за тиждень, як голова РДА Сергій Шовкопляс поцікавився у нього: як відреагували на подію, яка сталася 1-го вересня? Тоді, нагадаємо, 14-річний школяр напився у центрі селища горілки та коньяку, після чого втратив свідомість і був госпіталізований до ЦРЛ.

— Проводиться перевірка! — лаконічно відповів правоохоронець.

— Яка перевірка?! — емоційно запитав Сергій Шовкопляс. — Що перевіряти?! Тиждень шукати, де він купив алкоголь?! Він же не сам був! Мені здається, що правоохоронці не повинні забувати, що їхня зарплата — це відрахування батьків оцих самих дітей!

На відміну від колег-правоохоронців, головний лікар ЦРЛ Ольга Гиря до наради підготувалася набагато ретельніше. Вона принесла з собою документи, за якими можна було прослідкувати, коли і куди того дня виїздила «швидка допомога». Нагадаємо, минулого тижня на нараді говорили про те, що при першому виїзді медики відмовились госпіталізовувати хлопця. Ольга Гиря за кілька хвилин, час від часу звіряючись із документами, відтворила хронологію виїздів того дня.

— О 14:52 надійшов виклик із Парку Перемоги. Прізвища ні свого, ні хворого не назвали. Коли наші працівники туди приїхали, то той хлопець разом з іншими сидів на лавці. Поводився нормально, від огляду відмовився. О 15:20 надійшов інший виклик. На «швидку» повідомили, що у районі центрального пляжу без свідомості знаходиться хлопець. Туди одразу виїхали медики і о 15:40 цей хлопець був госпіталізований у відділення інтенсивної терапії. Потім йому стало краще і 2-го числа батьки його забрали додому.

Розповідаючи про цей випадок, Ольга Гиря визнала недопрацювання медиків у тому, що вони після першого виклику не зателефонували до міліції.

— Ми всі повинні розуміти, що ця історія дивом не закінчилася летальним випадком! Щоб могло статися, якби вчасно не надали медичну допомогу? — поцікавився Сергій Шовкопляс.

— Це гостре алкогольне отруєння. Воно могло б викликати зупинку серця, — відповіла Ольга Гиря.
Тема алкоголю продовжилася і в ході наради. На трибуну вийшла богданівський сільський голова Любов Поставна і почала розповідати про кримінальну ситуацію на території сільської ради. У голови РДА і до неї знайшлося кілька запитань. Далі між ними вийшов досить кумедний діалог.

— А що — алкоголь у вас продають неповнолітнім?

— Ні, на селі такого немає!

— А самогон?

— І самоговаріння у нас теж немає!

(Зал вибухнув дружним сміхом. Хтось констатував: «Їхати у Богданівку не треба!» Інший голос додав: «Зато у них хороший ринок збуту!»)

— Не може село жити без точки! Ви нам зараз говорите неправду! —заперечив Сергій Шовкопляс. — Що, і для себе ніхто не жене?!

— Може й жене, але не торгує… — здалася нарешті сільський голова.

У другій частині наради говорили вже не про алкоголь, а про культуру. При цьому в начальника відділу культури і туризму Зінаїди Киричок було чимало запитань до Судівського сільського голови Романа Зінича. Стосувалися вони головним чином завідуючого сільським будинком культури Судівки. Він, за словами Зінаїди Миколаївни, хоч і отримує півставки як завідуючий, але своїх обов’язків не виконує зовсім. Роман Зінич із більшою частиною зауважень погодився, але все ж таки зазначив, що це відділ культури має вчасно інформувати завідуючого про надсилання потрібних звітів.

— Та його робота не тільки у звітах полягає. Він повинен не раз на рік провести день села, а працювати упродовж усього року, — пояснила Зінаїда Киричок.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 вересня 2012, 16:56 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації