Вхід | Реєстрація

У вересні на ремонт дитсадків витратять 100 тисяч

У вересні на ремонт дитсадків витратять 100 тисяч

За рахунок міського бюджету у двох кобеляцьких дитсадках проведуть капітальний ремонт паркану та водопровідної і каналізаційної мережі.

«Кажуть, що обіцяного три роки чекають, то ми чекали більше, — сміється Лілія Хряпа, завідуюча дитсадком «Світлячок». — Ну, та спасибі й за це, ми задоволені». Кілька днів тому в цьому навчальному закладі почали встановлювати новий бетонний паркан. Попередній був дерев’яним. Він відслужив дитсадку вірою і правдою майже сорок років. Тобто, фактично від часу відкриття самого закладу. У всякому випадку, ні завідуюча, ні інші працівники «Світлячка» не пам’ятають, щоб у дитсадку міняли паркан. «По-моєму, він стояв, як ще я у дитсадок ходила», — згадує Лілія Хряпа. Кілька років тому вона звернулась до керівництва міськради із проханням нарешті замінити старий паркан. Адже він вже фактично перестав виконувати свої функції — убезпечувати заклад від проникнення на його територію бродячих тварин, а у вечірній час — пізніх гуляк. Міській голова Олександр Ісип погодився із аргументами завідуючої і пообіцяв при наявності коштів замінити паркан. Виконком прийняв відповідне рішення із застереженням: «При наявності коштів». І ось у вересні 2012 роботи розпочались. Міськрада виділила на їх проведення близько 60 тисяч гривень. Провести будівництво доручили місцевому підприємцю Олегу Калюжному.

А ось у дитсадку «Золотий півник» нині повним ходом триває капітальний ремонт водопровідної та каналізаційної мереж. Фінансування ведеться знову ж із міського бюджету. На заміну старих труб витратять 50 тисяч гривень. Роботи проводять працівники Кобеляцького комунального підприємства «Водоканал».

Між тим, для Кобеляк залишається актуальною проблема відкриття третього дитсадка. Зараз у двох дошкільних закладах виховують 450 діток. Це при тому, що вони були розраховані на 360 місць. Практично всі резерви для створення додаткових груп у закладах вичерпані. Хіба що, «Золотий півник» зможе прийняти ще 20 малюків. А в черзі на виховання у дитсадку знаходяться 790 дітей.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 вересня 2012, 18:23 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації