Вхід | Реєстрація

У Кременчуці обговорили питання співпраці в організації неформальної освіти для пенсіонерів

У Кременчуці обговорили питання співпраці в організації неформальної освіти для пенсіонерів

У вівторок, 18 вересня, виконкомом Автозаводської районної ради за підтримки Кременчуцького інституту Дніпропетровського університету імені Альфреда Нобеля та представництва німецької неурядової організації «Німецькі народні університети» (DVV International) провів засідання круглого столу «Неформальна освіта як умова неперервного навчання». В його засіданні прийняли участь керівники організацій і установ міста та представники православного духовенства, які обговорили  питання підвищення культурно-освітнього рівня дорослих, як  частину всесвітнього руху, координованого ЮНЕСКО. Присутні домовилися про співпрацю у сфері освіти дорослих через сприяння діяльності Університету третього віку, заснованого виконкомом Автозаводської райради.

Ректор університету Зінаїда Прохнич підкреслила, що головною метою його діяльності є надання якісних соціальних послуг для пенсіонерів – удосконалення знань, необхідних для адаптації до сучасних економічних умов та культурно-просвітницька робота з метою повернення людей похилого віку до повноцінного життя у соціумі. За підсумками круглого столу Автозаводський райвиконком взяв на себе зобов’язання і в подальшому забезпечувати організацію навчання пенсіонерів в Університеті третього віку. Кременчуцький Інститут Дніпропетровського Університету ім. А. Нобеля зобов’язується на благодійних засадах вирішувати питання, пов’язані з наданням приміщення, навчально-методичною базою та навчальним процесом. Керівники інших учбових  установ міста також на благодійних засадах пообіцяли надавати викладачів для проведення занять в Університеті третього віку, обмінюватися навчальною інформацією, узгоджувати  програми та методики.

Слід зауважити, що досвід Автозаводського райвиконкому щодо організації роботи Університету третього віку, який працює в районі вже 4-й рік поспіль, вивчався Державним Департаментом соціальних послуг (м. Київ), членами Міжнародного тижня освіти дорослих під егідою ЮНЕСКО, міжнародним фондом DVV International (Німеччина) , Полтавською обласною державною адміністрацією та рекомендований для застосування всім органам місцевого самоврядування.


Автор: Віктор Крук


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 вересня 2012, 13:04 | Кременчук | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації