Вхід | Реєстрація

У Новосанжарському районі на телят виплатили 220 тисяч гривень

У Новосанжарському районі на телят виплатили 220 тисяч гривень

Людям, які у своєму господарстві тримають молодняк корів, держава вже почала виплачувати дотації, сума яких залежить від віку худоби. У Новосанжарському районі таку дотацію вже отримали 241 чоловік.

За словами Василя Михайлика, начальника управління агропромислового розвитку Новосанжарської РДА, згідно плану, на 01. 09. 2012 р. необхідно зібрати дотації на 899 голів. На сьогодні подали документи на дотацію 267 фізичних осіб, яким буде виплачено 229, 5 тисячі гривень за 539 голів худоби. На цей час уже виплачено 223,4 тисячі 241 людині за 472 телят.

Для отримання дотації за молодняк фізичні особи повинні подати сільським, селищним чи міським радам копії таких документів:

— паспортів великої рогатої худоби і ветеринарних карток до таких паспортів, а в разі утримання 10 і більше голів — виданий в установленому порядку витяг з єдиного державного реєстру тварин;

— паспорта особи власника;

— довідки про відкриття рахунку в банку;

— Документа, що засвідчує реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків.
Зазначені документи приймають щомісяця до першого числа наступного місяця та до 1 грудня 2012 р. в порядку черговості їх надходження, про що робиться запис у журналі обліку, форму якого встановлює Мінагрополітики. Підставою для внесення до журналу відомостей про наявність у фізичної особи поголів’я молодняка, крім зазначених документів, є запис у погосподарській книзі, що ведеться сільською, селищною чи міською радою, або у разі, коли селищною чи міською радою не ведеться погосподарський облік, — видана ними довідка про підтвердження наявності на відповідну дату у зазначених у реєстрі фізичних осіб молодняка великої рогатої худоби, який народився у їх господарстві.
Від віку, якого досягнув молодняк на час оформлення документів, залежить сума дотацій.

250 гривень за голову — за молодняк віком від 3 до 6 місяців;

500 гривень за голову — за молодняк віком від 6 до 9 місяців;

750 гривень за голову — за молодняк віком від 9 до 12 місяців;

1000 гривень за голову — за молодняк віком від 12 до 15 місяців.

Сергій Маслак, який проживає в селі Лелюхівка, оформив документи на дотацію у середині серпня, точно числа не пам’ятає. Він тримає кількох корів, дорослого бика та 4 телят, на яких, власне, і має право отримувати дотацію по 250 гривень на голову.

— Віталій Рой, голова сільської ради, повідомив мене, що на молодняк передбачені дотації. Документи зібрав за день, затримка виникла лише з бірками, які чіпляють на вуха телятам, їх не було в наявності, — пояснює чоловік. — Гроші до сих пір не отримав, може вони вже й прийшли на карточку — ще не перевіряв.

Чоловік ніде не працює, адже в селі, за його словами, складно знайти нормальну прибуткову роботу. Домашнім господарством — вирощуванням корів — займається давно.

— За 800 гривень робити не піду, хоч нехай мене розстріляють, я краще біля скотини працюватиму, — розмірковує він.

За своїх чотирьох телят він отримає 1 тисячу гривень. Гроші теж не надто великі, але і немалі. Враховуючи, що держава надає їх на безповоротній основі.


Автор: Оксана ЛЕВЧЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 вересня 2012, 12:21 | Нові Cанжари | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації