Вхід | Реєстрація

Святкування Дня Миру в Кременчуці

Святкування Дня Миру в Кременчуці

21-го вересня в парку Миру Автозаводської районної ради відбувся урочистий захід з нагоди Міжнародного Дня Миру, який цього року відзначається під гаслом «Стійкий світ в ім'я стійкого майбутнього!». На свято зібралися ветерани війни, депутати, школярі та студенти, мешканці міста, керівники підприємств та навчальних закладів разом із своїми колективами, представники громадськості.

Серед почесних гостей були мер Кременчука Олег Бабаєв, голова Автозаводської районної ради Володимир Коваленко, Президент АСМБР, Головний представник міжнародного Комітету Миру в Україні Андрій Мельник, Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Індонезія в Україні пані Дра Нінінг Сунінгсіх Рахадіат, та делегація китайської провінції Ганьсу і міста Цзяюйгуань.

Перед початком заходу керівники міста, високоповажні гості, ветерани та інші учасники заходу вшанували пам’ять загиблих воїнів, які визволяли Кременчук у роки Великої Вітчизняної війни, покладанням квітів до Меморіалу Слави.

З Міжнародним днем Миру першим кременчужан привітав міський голова Олег Бабаєв. Він  подякував визволителям за їх ратний подвиг, побажав їм міцного здоров’я та щастя, а всім мешканцям міста – всім серцем любити Кременчук та працювати задля його процвітання. Мер міста подякував Послу Республіки Індонезія в Україні пані Дра Нінінг Сунінгсіх Рохадіат, дипломатична каденція якої в Україні закінчується, за допомогу у встановленні в Кременчуці Гонгу Миру, та голові Автозаводської районної ради Володимиру Коваленку за організацію свята і встановлення в парку Миру Гонгу Миру.

Олег Бабаєв вручив Послу Індонезії ювілейну відзнаку Полтавської облдержадміністрації та Полтавської обласної ради, а також Подяку міського голови. Голова Автозаводської районної ради Володимир Коваленко також вручив пані Дра Нінінг Сунінгсіх Рохадіат подяку за плідну співпрацю.

Символічним було привітання кременчужан з Міжнародним Днем Миру Надзвичайного та Повноважного Посла Республіки Індонезія в Україні пані Дра Нінінг Сунінгсіх Рахадіат та мера китайського міста Цзяюйгуань пан Лю Пен з трибуни Гонгу Мира, який був встановлений у Кременчуці два роки тому. А Президент АСМБР, Головний представник міжнародного Комітету Миру в Україні Андрій Мельник зачитав  вітальний лист Міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка.

Родзинкою свята стало висадження біля Гонгу Миру двох саджанців сакур. Мер міста Олег Бабаєв посадив деревце разом із пані Дра Нінінг Сунінгсіх Рохадіат, а голова Автозаводської районної ради Володимир Коваленко – разом із Віце-президентом Асоціації дружби з іноземними країнами провінції Ганьсу КНР паном Лю Ліцзюнєм.

Хвилиною мовчання всі присутні  вшанували пам'ять тих, хто віддав своє життя у боротьбі за мир. Під звуки Гонгу Миру з рук дітей в небо злетіли білі голуби, які є символом миру та багато повітряних кульок.

На завершення свята юні артисти кращих творчих колективів ЦКСД «Нафтохімік» подарували кременчужанам і почесним гостям міста чудовий концерт. Завершився захід   спільним фотографуванням, екскурсією по парку Миру та дефіле військового оркестру 107 реактивного артилерійського полку.

 


Автор: Віктор Крук


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 вересня 2012, 15:18 | Кременчук | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації