Вхід | Реєстрація

Свято вулиці Генерала Ірінєєва

Свято вулиці Генерала Ірінєєва

25 вересня у Кременчуцькому професійному ліцеї ім. А.С.Макаренка відбувся концерт з нагоди святкування дня вулиці Ірінєєва та звільнення міста від фашистських загарбників.

Свято вулиці – це традиційний захід, який проходить у нашому місті за ініціативи Автозаводського райвиконкому напередодні річниці звільнення Кременчука. Концерт, який для почесних гостей приготували студенти ліцею, не лишив байдужим нікого. Присутні на святі ветерани Великої Вітчизняної війни та праці, діти війни, депутати міської та Автозаводської районної ради та мешканці мікрорайону №2 не втомлювалися аплодувати колективам художньої самодіяльності професійного ліцею. Ще перед концертом гостей зустрічала чудова виставка художніх композицій із осінніх квітів, яку підготували навчальні групи ліцею. Впродовж свята присутніх розважали українськими танцями, показами одягу та виступом колективу барабанщиць. У піснях, які лунали цього дня,  згадали й пропавших безвісти, і тих, кого на початку війни ще були дітьми.

«Вы не погибли – Вы просто ушли» - співали дівчата сивочолим гостям, які ледве стримували сльози. Пам’ять про загиблих героїв вшанували хвилиною мовчання та пом’янули яблуневим короваєм, якими гостей пригостив депутат міської ради від фракції партії «Рідне місто» Олег Максак. Він висловив велику подяку ветеранам за їх героїзм:

- На жаль, дуже мало сил і здоров’я залишилося в тих людей, яких сьогодні ми повинні вітати. Вони не мають змоги бути з нами цієї миті й лишилися вдома. Але ніхто з них не забутий – усі отримали подарунки й привітання, - зауважив під час свого виступу депутат міської ради по мажоритарному округу №4, в межах якого знаходиться вулиця Генерала Ірінєєва, Олег Максак.

Дружніми оплесками учні ліцею відповідали також на вітання свого улюбленого директора, депутата Автозаводської райради Івана Максака (фракція партії «Рідне місто»), який побажав усім присутнім міцного здоров’я, чистого неба та миру на землі.

- Ваш подвиг завжди залишиться в пам’яті поколінь, – зазначив Іван Максак. - На уроках ми завжди наводимо в приклад дітям ваші мужність і героїзм. Великий вам уклін за те, що продовжуєте виховувати молоде покоління!

Вулиця Генерала Ірінєєва була названа на честь Ірінєєва Ірінєя Петровича – учасника громадянської війни та кавалера 9 орденів і 12 медалей. Він відзначився багатьма славетними подвигами – визволяв Прагу, форсував Дніпро, захищав Ленінград.


Автор: Тетяна Апрелєва


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 вересня 2012, 10:33 | Кременчук | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації