Вхід | Реєстрація

Мітинг до Дня визволення Кобеляк

Мітинг до Дня визволення Кобеляк

25 вересня 1944 року. Цей день назавжди залишиться в пам’яті кобелячан, коли наше місто визволили від німецько-фашистських загарбників.

Уже 69 років віддаляє нас від буремних воєнних подій. Для історії це не багато, а для людини — майже все життя. Минулого вівторка о 9:00 біля пам’ятника Скорботній матері зібрались кобелячани, аби вшанувати пам'ять загиблих воїнів у Великій Вітчизняній війні та віддати шану живим ветеранам.

Першим взяв слово голова Кобеляцької райдержадміністрації Анатолій Таранушич.

— Сьогодні виповнюється рівно 69 років з того дня, коли наша земля була очищена від німецько-фашистських загарбників. З того дня, коли останній раз на нашій землі була нога ворога. Кожного року ми збираємося у цьому священному місці, біля Вічного вогню. Завжди згадуємо війну, вшановуємо пам'ять тих, хто загинув. Низько вклоняємося нашим живим ветеранам і дякуємо їм за велику Перемогу, — сказав голова РДА.

На завершення свого виступу Анатолій Олексійович побажав всім, аби ніколи на нашій землі не було війни.

Далі до мікрофона підійшов міський голова Олександр Ісип. Він відмітив, що з кожним роком, на жаль, ветеранів стає все менше і менше. Присутнім на мітингу ветеранам міський голова побажав подовше залишатися в строю.

— Діти зможуть бачити вас як живу історію, — сказав Олександр Михайлович, — власними очима. І це, звісно ж, не та історія, яку можна прочитати в підручниках.

До вітального слова звернувся і голова районної ради ветеранів Григорій Кіян. Він звернувся до молоді, аби ті пам’ятали подвиги своїх дідів та прадідів.

Після цього хвилиною мовчання та квітами вшанували пам'ять загиблих воїнів під час Великої Вітчизняної війни.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 вересня 2012, 16:20 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації